Overslaan en naar de inhoud gaan

Via onze dienstverlening geven we onze expertise terug aan de samenleving. Zo organiseren we studiedagen, seminaries en vormingen. Op vraag van het werkveld en in samenwerking met studenten en docenten geven we vorming en advies op maat en ontwikkelen we onmiddellijk toepasbare oplossingen voor actuele uitdagingen. 

NAVORMING - OPEN AANBOD

Klik hier

VORMING EN ADVIES OP MAAT 

Steeds meer organisaties vragen dienstverlening die nauw aansluit bij de directe behoeften van hun medewerkers.  Als antwoord op deze vragen verzorgen we vorming op maat.  We sommen graag enkele voorbeeldthema's op waarover we deskundigheid in huis hebben.

Neem contact op met Greet Schoofs, verantwoordelijke dienstverlening zorg, greet.schoofs@ucll.be  

VTO Beleid

U wordt wellicht ook overspoeld met een heleboel opleidingen, waar uw medewerkers enthousiast voor inschrijven, maar wat brengen zij terug naar de eigen werkplek, hoe informeren zij de collega’s, hoe snel dooft hetgeen ze leerden uit? Sluiten de opleidingen aan bij de missie van uw organisatie? 

Op al deze vragen biedt UCLL Active Ageing een antwoord in de begeleiding van een vormingsplan dat wordt gedragen door alle medewerkers van uw organisatie.  

Persoonsgerichte zorg voor personen met dementie

Persoonsgerichte zorg biedt belangrijke handvatten om het welbevinden van bewoners met dementie en hun zorgverleners te verbeteren. UCLL wil samen met u nadenken over:
Wat heeft een persoon met dementie nodig om een gelukkig leven te leiden in uw organisatie? Kent u zijn/haar behoeften? Hoe speelt u daarop in?  Meer informatie klik hier. 

Reflectietool

De reflectietool is een handig instrument om samen over zorg te spreken en om persoonsgerichte oplossingen meer in de praktijk te brengen.  Aan de hand van de tool gaan we samen op zoek naar een manier om werkzorgen te delen.   

Geprikkeld door dementie

Ervaar dementie van binnen uit.  Het ervaringsleren brengt de leefwereld van een persoon met dementie heel dicht bij jou, als zorgverlener.  

 

De schoolstraat

De schoolstraat is een unieke leerervaring voor mederwerkers die zorg dragen voor personen met dementie.  De deelnemers BELEVEN kleinschalige zorg in al zijn facetten.  Ze doorlopen een programma van twee dagen in een nagebootste woning.