Overslaan en naar de inhoud gaan

Fresh Start

Fresh Start introduceert vluchtelingen als ondernemers met een internationale achtergrond Vluchtelingen kunnen ondernemers veel leren. Hun visie op on dernemerschap gelinkt aan hun ervaringen kunnen het profiel van een ondernemer met een inter nationale achtergrond versterken.

edict-freshstart-shutterstock_576836074-1.jpegOndernemers moeten echter ook verankerd zijn in de samenleving waarvoor zij werken. Daarom organiseert UCLL samen met Hogeschool Zuyd en Londen SBU een t raject dat deze ondernemers met een internationale achtergrond verbindt met de Belg ische samenleving. We verbinden hen met ondernemersnetwerken, opleidingen die hen inle iden in ondernemerschap, een training van 12 weken die hen begeleidt in de stap naar het Belgisch ondernemerschap of naar een job die hun talenten aan de noden i n onze samenleving koppelt. Voor iedere participant zoeken we een mentor en een bu ddy. Samen met de buddies zoeken zij naar oplossingen voor de problemen in hun dagdagelijks leven. Samen met de mentoren bekijken zij hoe zij hun talenten kunnen inzetten naar een toekomstige job.

Dit netwerk van ondernemers met een internationale achtergrond cre ëert Fresh Start door conversaties op te starten tussen vluchtelingen en ondernemers i n de stuurgroep, workshops, masterclasses en events.

Fresh start is ervan overtuigd dat we de ervaringen van de vluc htelingen kunnen omzetten in opportuniteiten naar internationaal ondernemerschap en naar de job s van de toekomst. Daarom ontwikkelen we een 2D-game waarin we hun uitdagingen vertalen naar een leertraject voor iedereen.

Wij zoeken hiervoor ondernemers, aanbieders van trainingen ron d ondernemerschap voor vluchtelingen, coaches, vluchteling-ondernemers, vluchteling -lesgevers, vluchteling-coaches.

U kunt zich aanmelden voor:

  • Luistersessies : u wil meedoen aan de ontwikkeling van het hele traject. U krijgt als eerste informatie over datgene waarmee we bezig zijn.
  • Stuurgroep: u bent onze gesprekespartner in de social impact studie
  • Lesgever-student : u volgt of ontwikkels workshops en masterclasses.
  • Mentor/buddy: u heeft al als buddy, mentor en/of ondernemer gewerkt, en wil deel uitmaken van een ͚ network of hosts ͛ .
  • 2D game: u wilt uw uitdagingen omzetten in een leertraject naar de jobs van de toekomst of ondernemerschap met een internationale achtergrond.

Schrijf je in voor deelname aan één of meerdere bovenstaande activiteiten
of neem contact op via fresh.start@ucll.be

 

Neem zeker eens een kijkje op onze projectwebsite:

http://www.freshstartlim.com