Overslaan en naar de inhoud gaan

Education for the future

U bent hier

Met de expertisecel ‘Education for the Future’ willen we pionier zijn in onderwijsvernieuwing en schoolbeleid. We zetten onderzoeksprojecten op en bieden proces- en inhoudelijke begeleiding rond 4 domeinen.

  • Onderwijsvernieuwing en schoolontwikkeling zijn onze kern, omdat we voortdurend willen zoeken naar anders en meer aangepast.
  • Schoolleiderschap en –beleid geven richting en steun en garanderen duurzaamheid van veranderingen.
  • Competenties voor de 21ste eeuw, zoals digitale geletterdheid, mediawijsheid, ondernemingszin, projectmatig werken en creativiteit. Want een veranderende wereld vraagt om andere competenties. 
  • Lerarenopleiding van de toekomst want we willen doen wat we zeggen en veranderingsbekwame, onderzoekende leraren opleiden. 

We onderzoeken praktijkproblemen in onderwijs en ontwikkelen antwoorden op concrete schoolse uitdagingen. Telkens gaan we samen met scholen en het bredere werkveld de experimenteerruimte opzoeken, verkennen en gebruiken. 

Meer over onderzoek

Daarnaast begeleiden we scholen(groepen), lerarenteams en hun directies in het formuleren van een uitdagende visie en missie. We volgen de nieuwste trends op in onderwijsorganisatie en -beleid en ondersteunen de uitrol van veranderingsprocessen, zoals bijvoorbeeld onderwijsinnovaties en fusieprocessen. 

Onze expertisetrajecten

We experimenteren met nieuwe methodieken, werkvormen en thema’s in onderwijs en doorbreken waar nodig en mogelijk grenzen tussen structuren, richtingen, leeftijden, organisaties, sectoren.  Dienstverlening, contractonderzoek en navormingen op maat zijn mogelijk.

Neem contact op