Overslaan en naar de inhoud gaan

De expertisecel Empowering People werkt rond onderzoek in volgende domeinen:

CESOC

CESOC (Centrum voor Sociaal en Coöperatief Ondernemen) richt zich op vraagstukken waar sociaal en coöperatief ondernemen een antwoord kan bieden op nieuwe uitdagingen binnen onze samenleving.

CIVITAZ

CIVITAZ (Centrum voor Burgerschap en Participatie) legt de focus op de rol en bijdrage van professionals en vrijwilligers in het ondersteunen en versterken van burgerschapspraktijken.

Jeugdhulpverlening

Jeugdhulpverlening richt zich op diverse vraagstukken die leven binnen de Integrale Jeugdhulp.

ACHT & APART

ACHT (agressie conflict hantering training) & APART (aanpak en preventie van agressie, research en ontwikkeling van tools) bieden professionals, cliënten en beleidsmakers inzichten en tools voor vaardigheidsontwikkeling om verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen gedrag en voor de ontwikkeling van tools op vlak van diverse vormen van (intrafamiliaal) geweld, radicalisering etc.

Aanbod (Acht)

LSCI

LSCI intervisie

Forumtheater

Basis 2-daagse

Casusbespreking

eSocialWork

eSocialWork richt zich op vragen rond de plaats van het internet in zorg en welzijn, specifiek rond de thema’s: mediaopvoeding, onlinehulp, verslaving en gaming.

ICOON

ICOON (innovatiecel ontwikkelingsondersteuning) heeft expertise op vlak van de ondersteuning van personen met een handicap, met bijzondere focus op de kwaliteit van bestaan van personen met een handicap als gevolg van een ontwikkelingsstoornis.

Via onze dienstverlening geven we onze expertise terug aan de samenleving. Zo organiseren we studiedagen, seminaries en vormingen. Op vraag van het werkveld en in samenwerking met studenten en docenten geven we vorming en advies op maat en ontwikkelen we onmiddellijk toepasbare oplossingen voor actuele uitdagingen. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Coaching, intervisie en supervisie
  • Ontwikkeling van protocollen en methodieken
  • Consultancy