Overslaan en naar de inhoud gaan

speerpuntbol_energy_alt.pngAlgemeen

De expertisecel Energy van de groep Management & Technologie focust op onderzoek, dienstverlening en de doorstroming van de onderzoeksresultaten naar het onderwijs met betrekking tot nieuwe energietechnologieën.

Niet enkel bedrijven in de HVAC-sector of in de cleantech industrie behoren tot de doelgroep van deze expertisecel, maar elk bedrijf dat wil inzetten op een duurzaam energiegebruik.

Energy werkt vraaggestuurd aan implementeerbare oplossingen. 

Teamleider: Thomas Vanhove - thomas.vanhove@ucll.be  - +32 11 180 360

Flyer (NL/EN)

 

Quadrupel helix model

quadrupel_helix.png

Maatschappelijke uitdagingen, technologische vooruitgang en economische groei vereisen een aanpak waarin multidisciplinariteit, co-creatie, innovatie en ondernemen centraal staan.

Aan UC Leuven-Limburg werken we daarom met het Quadrupel Helix-model, gebaseerd op de samenwerking van vier partijen: Onderzoek & Educatie (kennisinstellingen), Industrie & Bedrijfsleven, Overheid en de maatschappij.

De interacties en continue communicatie tussen de vier partijen zorgen voor innovatie, het genereren van nieuwe toegepaste kennis en de bevordering van de economische en sociale ontwikkeling.

Met deze samenwerkingsverbanden beogen we opkomende technologieën af te stemmen op de behoeften van de samenleving, zodat hun potentiele impact zo groot mogelijk kan zijn.

In dit model krijgt UC Leuven-Limburg als kennisinstelling naast de rol van educatief en onderzoekscentrum ook een verregaande maatschappelijke verantwoordelijkheid.