Overslaan en naar de inhoud gaan

Mobiele groene energie unit

Moeten we op zoek naar een andere planeet? Dringend een ‘plan B’ uitwerken? Jongeren stellen zich deze vraag; op Ketnet, op school, aan de universiteit of hogeschool. Jongeren vormen onze toekomst! Daarom zal de mobiele energie unit tijdens en na dit project verder uitgebouwd worden voor onderzoeksprojecten in samenwerking met zowel de hogeschoolstudenten als leerlingen uit het secundair onderwijs.

Het project biedt ook kansen aan studenten die in het kader van een Erasmus-uitwisseling kiezen voor een internationale studie-ervaring. De unit kan tevens op tal van publieke plaatsen fungeren als uithangbord voor de klimaatdoelstellingen en Limburg als energie neutrale regio.
 

Meer info, workshop of mobiele energie unit te gast?

Voor kleine en middelgrote evenementen zoals opendeurdagen,  fuiven of jeugdkampen, wordt er vaak gebruik gemaakt van een dieselgenerator als energiebron. Deze dieselgenerator is vaak zeer lawaaierig en vervuilend voor het milieu. De mobiele energie-unit biedt hiervoor een duurzaam alternatief.

Wil je graag meer info over de mobiele energie unit, wil je een workshop voor je school aanvragen of heb je interesse om de mobiele energie unit op jouw evenement te gast te hebben ?
Contacteer dan thomas.vanhove@ucll.be  of  jan.elsen@ucll.be.

Technische gegevens

De mobiele energie unit levert de volgende spanningen en vermogens:

• 230V / 50Hz  - vermogen 3kW
• 12V gelijkspanning – 200W

Voor het opwekken en het opslaan van de energie maakt de unit gebruik van:

• Zonnepanelen 3,6kWp
• Een Backup-Generator op pure plantaardige olie: 3kWp
• Een batterijsysteem 48V – 8kWh

 

energy_banner_mobile_green_energy.png