Overslaan en naar de inhoud gaan

UCLL Energy werkt rond onderzoek en dienstverlening in volgende domeinen:

Thermische energie

In het labo koeltechnieken te Houthalen zit de expertise gebundeld wat betreft koel- en warmtepomptechnologieën en geothermie. Hier ligt de focus vooral op het gebruik van natuurlijke koelmiddelen en energiebesparende technologieën.
 
Het is tevens een gecertificeerd examencentrum voor het behalen van het certificaat in de koeltechniek en een uniek opleidingscentrum voor natuurlijke koelmiddelen met diverse proefstanden, gaande van klassieke toepassingen tot de meest innovatieve koelsystemen.

Elektrische energie

UCLL Energy Enegy beschikt over een functioneel smartgrid waarop simulaties uitgevoerd kunnen worden en verschillende combinaties van hernieuwbare energietoepassingen worden getest. Daarnaast is er expertise op het vlak van energieopslag in batterijen en H2.
 
Voor industriële netwerken beschikt Energy over een gecertificeerd opleidings- en dienstverleningscentrum voor ProfiBUS en ProfiNET en zet ook in op opleidingen rond Europees Energie- Management. Vanuit de groep ACRO van KU Leuven is er tevens samenwerking rond visie, robotica en automatisering op industriële schaal.

Duurzaam transport

UCLL Energy heeft eveneens expertise op het vlak van ‘laadinfrastructuur’, ‘BOS-systemen’, ‘H2-toepassingen’ en ‘E-mobiliteit’. Er werd hiervoor o.m. meegewerkt in de proeftuin “Voltair”.

UCLL Energy biedt de volgende opleidingen/navorming aan:

Opleidingen / Navorming