Overslaan en naar de inhoud gaan

Business Innovation

U bent hier

speerpuntbol_business_innovation_alt-1.pngAlgemeen

De expertisecel Business Innovation van de groep Management en Technologie wil  ondernemerschap in organisaties versterken.  

Ondernemerschap vereist niet alleen het nodige initiatief maar ook kennis van de behoeften van de doelgroep, het uitzetten van een bedrijfsstrategie, het efficiënt inzetten van marketingmiddelen, enz. Niet elke organisatie beschikt op elk moment over de nodige expertise ter zake.

De expertisecel Business Innovation  wil hierop een antwoord bieden.

De aanwezige expertise is gebaseerd op praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek alsook op de jarenlange ervaring in het bedrijfsleven van de betrokken docenten.

 

Flyer (NL/EN)

 

Quadrupel Helix model

quadrupel_helix.png

Maatschappelijke uitdagingen, technologische vooruitgang en economische groei vereisen een aanpak waarin multidisciplinariteit, co-creatie, innovatie en ondernemen centraal staan.

 Aan UC Leuven-Limburg werken we daarom met het Quadrupel Helix-model, gebaseerd op de samenwerking van vier partijen: Onderzoek & Educatie (kennisinstellingen), Industrie & Bedrijfsleven, Overheid en de maatschappij.

 De interacties en continue communicatie tussen de vier partijen zorgen voor innovatie, het genereren van nieuwe toegepaste kennis en de bevordering van de economische en sociale ontwikkeling.

 Met deze samenwerkingsverbanden beogen we opkomende technologieën af te stemmen op de behoeften van de samenleving, zodat hun potentiele impact zo groot mogelijk kan zijn.

 In dit model krijgt UC Leuven-Limburg als kennisinstelling naast de rol van educatief en onderzoekscentrum ook een verregaande maatschappelijke verantwoordelijkheid.