Overslaan en naar de inhoud gaan

De expertisecel ITech concentreert de expertise binnen UC Leuven-Limburg met betrekking tot IT & Technologie en dan vooral de innovatieve toepassing ervan binnen andere domeinen zoals o.a. de zorgsector, welke een belangrijke doelgroep is. Naast zijn brede technische achtergrondkennis, is deze expertisecel vooral gespecialiseerd in de volgende domeinen:

  • Big Data die vooral, maar niet alleen, in ICT-systemen omgaat: van datacaptatie (inclusief data-acquisitie) en filtering, over data-analyse (mining) en beslissingsbomen tot visualisatie van de resultaten opdat ook niet-specialisten die vlot kunnen interpreteren. 
     
  • ICT in al zijn facetten (web & mobiele applicaties, security, business intelligence, test driven software-ontwikkeling, ... )
     
  • Assistieve technologieën zoals telezorg en telegeneeskunde, maar ook specifiek elektrisch of elektronisch ontwerp ten behoeve van personen met beperkingen.
     
  • Internet of Everything (IoE): door de combinatie van alle bovenvermelde expertises kunnen we ook gericht en vakkundig advies geven in het IoE domein.

Bij elke fase van een project/opdracht dat deze expertisecel uitvoert wordt het princinpe van user centered design (participatief design) toegepast om de voldoenings- en acceptatiegraad van het opgeleverde werk zo hoog mogelijk te maken.

Dienstverlening, contractonderzoek en navormingen op maat zijn mogelijk. 

Teamleider: Patrick De Mazière : patrick.demaziere@ucll.be