Overslaan en naar de inhoud gaan

Collega Griet Barrezeele, lector Toegepaste Informatica en lid van de expertisecel iTech, gaf haar visie op Big Data in het programma Straffe Madammen Club.

Facebook Straffe Madammen

 


(04/10/2016) Mieke Kemme en Elke Steegmans zijn lid van de stuurgroep van DEVOXX, het internationaal gebeuren rond Java programmatuur.

Website Devoxx

 


(01/10/2016) De Senior Cera Award 2016 gaat naar Bart Jacobs

Op het event ‘De helderste sterren schijnen voor anderen’ werd de winnaar bekend gemaakt van de online verkiezing voor de Senior Cera Award 2016, een erkenning voor een ingenieur, technicus of informaticus die zijn of haar loopbaan richt op maatschappelijke uitdagingen.

itech-cera2016bartjacobs.jpgBart Jacobs, is industrieel ingenieur elektronica (1996), hij werkt al zijn hele loopbaan rond technologie voor de brede zorgsector. Vanaf zijn eerste job ervaarde Bart dat een succesvol product start en eindigt bij het betrekken van de eindgebruiker.  In 2011 besliste Bart om zijn ervaringen in de privé-sector te delen met de professionals van de toekomst,  en startte hij als docent-onderzoeker binnen de groep Management&Technologie op hogeschool UCLL.

Bart werd genomineerd om zijn grote gedrevenheid om technologiestudenten kansen te geven multidisciplinair samen te werken aan uitdagingen in de zorg, zijn persoonlijk engagement in het project ‘Techniek in de zorg’, en zijn inzet voor het thema technologie in de social profit sector. Zijn rustige maar volhardende aanpak heeft een grote impact op zijn collega's, studenten en zijn hele omgeving.

Meer info
Website CERA Awards

 


(29/09/2016) Studententeam UCLL M&T is laureaat met hun MENOS project

itech-ceralaureaten2016.jpgOp het evenement “The brightest stars are those who shine for the benefit of others” werden zaterdag 1 oktober de jaarlijkse Cera Awards uitgereikt aan technische studenten die een project deden voor een social profit organisatie. De jury was dit jaar bijzonder verheugd over de hoge kwaliteit van de projecten en de zeer sterke sociale competenties van de laureaten.

Piet Franck, Joris Gielen en Wim Van Laer, Elektronica en Electromechanica – UCLL,  maakten de badkamer van woonzorgcentrum Mandana uit Genk toegankelijker voor de bewoners, en realiseerden een geautomatiseerd domoticasysteem. Bovendien coördineerden ze alle werken. Het eindresultaat is prachtig. De jury was ook onder de indruk van hun professionaliteit, engagement en betrokkenheid met de doelgroep.

Meer info
Automatisatie van een badruimte voor mensen met dementie
Website CERA Awards

 


The making of van de app voor patiënten Bechterew!