Overslaan en naar de inhoud gaan

Regionale meerwaarde

U bent hier

Profel vond de weg naar de Limburgse kennisinstellingen en sloot al twee belangrijke overeenkomsten met de UHasselt en UCLL.

Waar het UHasselt Instituut voor materiaalonderzoek (IMO) als “verlengde researchafdeling” van Profel geldt voor chemische analyses, tekende UCLL onlangs een overeenkomst voor langere termijn voor studentenprojecten, opleidingen op maat en dienstverlenende opdrachten.

Quotes

Luc Jans, Profel: “Een researchafdeling voor deze analyses hebben we bij Profel niet. En de apparatuur die daarvoor nodig is, is bijzonder duur. Zelf die investering doen, zou niet renderen. Bij IMO is die infrastructurele omkadering wel aanwezig. Die stellen zij, samen met hun kennis en expertise ter beschikking. Dat betekent een belangrijke meerwaarde voor onze productverbeteringen.”

CEO Wim Van Den Bossche: "We hebben eind vorig jaar een nieuw trainingscenter opgericht waar onze dealers zichzelf en hun medewerkers verder kunnen opleiden of verder bekwamen als 'Profel Experts'." Docenten en medewerkers van de hogeschool UCLL zullen helpen om die opleidingen invulling te geven.”