Overslaan en naar de inhoud gaan

Duurzaam ondernemen

U bent hier

Duurzaamheid haal je door de juiste interacties tussen sociale en ecologische processen. Een leefbare wereld eist de ontkoppeling van economische groei en het uitputten van natuurlijke hulpbronnen, maar ook de reductie van de groeiende sociale ongelijkheid. UC Leuven – Limburg zet binnen deze focuslijn volop in op nieuwe businessmodellen, actief burgerschap en coöperatie, duurzame energie en innovatieve procestechnieken.

Focuslijnproject

Volgend  focuslijnproject 'duurzaam ondernemen 2016-2017' is gelanceerd:

Zowel ‘duurzaamheid’ als ‘ondernemen’ zijn zeer brede begrippen. Om heel concreet aan de slag te kunnen gaan, hebben we dan ook heel bewust een bepaalde insteek gekozen voor dit project: die van de ‘wicked problems’. Alle duurzaamheidskwesties zijn wicked (armoede, klimaatverandering, veiligheid,...), en door te vertrekken vanuit de ‘wickedness’ brengen we duurzaamheid (ondertussen een containerbegrip geworden) korter bij de leefwereld van de studenten én de praktijk. De ondernemende houding die UCLL wil creëren bij de studenten is een vereiste om met wicked problems om te kunnen gaan.

Contact

Heeft u meer informatie nodig of een vraag i.v.m. de focuslijn "Duurzaam ondernemen", of een focuslijnproject? Neem dan contact op met pieter.willems [at] ucll.be.