Overslaan en naar de inhoud gaan

Event 1 oktober - Samen-werken werkt

U bent hier

UITNODIGING

Samen-werken werkt!

Kan het niet anders?

medium_symposium_netwerkcoordinator.jpgWil je vandaag als onderneming of organisatie relevant blijven en duurzaam groeien, dan is het bundelen van kennis en talent over bedrijfs- of sectorgrenzen de boodschap. Intuïtief weten we allemaal dat je samen meer weet en meer bereikt. Vandaag komt daar ook nog de schaal en snelheid van verandering bij die zich in elke sector laat voelen. Met disruptie op je stoep geef je al elke dag het beste van jezelf om je doelen te bereiken. Maar hoe zorg je er nu voor dat de meerwaarde die in de samenwerking kan zitten, daadwerkelijk bijdraagt tot de realisatie van je bedrijfsdoelen?

“Collaborations and networks rarely achieve their ambitious goals...they are appealing in concept but challenging in practice”​

"Cutting Through the Complexity: A Roadmap for Effective Collaboration", Stanford Social Innovation Review, D. Ehrlichman et al

 

Samen-werken, hoe pak ik het aan?

Welke samenwerkingsvormen zijn er? Welke vorm past bij mijn doelstelling of uitdaging? Ben je op zoek naar kostenefficiëntie, wil je je bedrijf of organisatie in de kijker werken bij andere ondernemers/organisaties en potentiële klanten of word je net geconfronteerd met een complexe uitdaging die de vermogens van jouw bedrijf/organisatie overstijgt? Inzicht in je doelstellingen is de eerste voorwaarde om de juiste samenwerkingsvorm te selecteren en het opstapje naar de “win-win” in een succesvol samenwerkingstraject.

 

Wat leer ik?

 • Ecosystemen en clusters, netwerken, shared service centers… Aan de hand van cases ontdek je de kenmerken, succesfactoren en valkuilen van deze samenwerkingsvormen.

 • Met een checklist kan je nagaan welk samenwerkingstype bij je doelstellingen past.

 • Je krijgt zicht op de competenties en leiderschapsstijl die nodig zijn in een collaboratieve organisatie.

 • We zetten op een rij welke stappen je kan nemen om doelgericht aan de slag te gaan.

Door bewust aan je organisatiestructuur te werken, schep je de juiste randvoorwaarden om sterker aan de start te komen en vol vertrouwen te accelereren.

 

Voor wie:

 • Je voelt als bedrijfsleider of organisatiemanager aan dat complexe uitdagingen aanpakken om een brede lens vraagt.

 • Je bent een innovator die weet dat er tussen droom en daad een lange (boeiende) weg ligt.

 • Je bent als ambitieuze project- of procesmanager steeds op zoek naar efficiëntie en effectiviteit.

 • Je wil als HR- en L&D-professional (learning and development) zicht krijgen op de competenties die de organisatie van morgen nodig zal hebben om relevant te blijven.

 • Je bent jong (van geest) en wil werken in de organisatie van morgen. Je wil weten hoe deze er uit ziet en welke bagage je nodig hebt om daar aan bij te kunnen dragen.

 

Programma:

 • Vanaf 16.00 Ontvangst

 • 16.30 Welkom door Pieter Willems, directeur Research & Expertise, UCLL

 • 16.40 Keynote: “L’ enfer, c’est les autres Of niet soms?”, Koen Vriesacker, Noventus

 • 17.20 Action-learning: interactieve sessies in parallelle groepen, waarbij we aan de hand van cases ontdekken wat wel werkt en wat niet, en waarom.

Facilitatoren: Marc Sonnaert, Piet Verhoeve en Koen Vriesacker.

 • 18.30 Pauze (met broodjes)

 • 19.00 Wrap up & lessons learned

 • 20.00 Netwerkdrink

 • 21:30 Einde van het evenement

 

Inschrijving:

€195,00 (excl. BTW) per deelnemer (€117,00  (excl. BTW) met 40% KMO-portefeuille)

REGISTREER (inschrijven)

 

Kmo-portefeuille

Ontvang tot 40% subsidie van de Vlaamse Overheid door beroep te doen op de KMO-portefeuille. Voor een nuttige handleiding voor de aanvraag, kijk op www.kmo-portefeuille.be (link is external)

Gelieve uw projectaanvraag in te dienen na ontvangst van de factuur. De portefeuille dient ten laatste 14 dagen NA aanvang van de opleiding aangevraagd te zijn, anders kan u geen aanspraak meer maken op de steun.

UC Leuven is een erkende opleidingsverstrekker met als erkenningsnummer DV.O103479

 

First come….

De eerste vijf inschrijvers ontvangen het boek “Win-winnovatie, neem voorsprong door slimme samenwerking”, van Piet Verhoeve en Helga Deschrijver.

I ngenieur Piet Verhoeve bundelde zijn ervaring met slimme samenwerking in het boek “win-winnovatie” (Acco, 2017). Met Noventus en als bestuurder van samenwerkingsverbanden bouwt hij mee aan groei-acceleratie en innovatieve slagkracht van bedrijven en clusters. Piet leidde tussen 2013 en 2017 het succesvolle iMinds/imec.icon onderzoeksprogramma waarbij universiteiten en bedrijven samenwerken met het oog op innovatie. Als CEO van co-creatie hub Hangar K bracht hij samenwerking in de praktijk in West-Vlaanderen.

Op het event kan je het boek aanschaffen met een mooie korting: voor € 19 (adviesprijs € 25,65)


 


REGISTREER (inschrijven)


 

Wanneer: Dinsdag 1 oktober 2019

Ontvangst vanaf 16u00

We voorzien broodjes om 18u30.

 

Waar:

UCLL-Campus Proximus, Geldenaaksebaan 335, 3001 Heverlee (Leuven)

Parking is gratis voorzien voor deelnemers.


 

Dit event wordt georganiseerd door UCLL in samenwerking met Noventus en Leuven Mindgate.

logo_ucll_0.png

noventus.jpg

leuven_mindgate-rgb.jpeg