Overslaan en naar de inhoud gaan

WAT

Binnen Europese projectaanvragen werken scholen en/of organisaties uit verschillende Europese landen samen rond een relevant onderwijsthema. De looptijd van een project is maximum 3 jaar.  Deelnemen aan een dergelijk project biedt een school de kans om vernieuwende inzichten op te doen voor de klas- en schoolpraktijk.

Om scholen hierin te begeleiden, wordt de expertise van de hogeschool UCLL in het schrijven van zulke projectaanvragen gratis aangeboden. De inspiratiedag focust exclusief op het schrijven van projectaanvragen voor Erasmus + KA2 strategische partnerschappen en partnerschappen tussen scholen.

Meer info over Erasmus+ vind je op de officiële website(link is external) en bij EPOS Vlaanderen(link is external). (links zijn external)

 

WAAROM

Een projectaanvraag indienen vergt tijd en energie, maar wanneer een project goedgekeurd wordt, ontvang je subsidies en krijg je de kans om expertise uit te wisselen met Europese partners rond een actueel onderwijsthema. Als school kan je dan zelf bijdragen tot een kwaliteitsvolle vernieuwing van de onderwijspraktijk.

 

SUCCESFACTOREN

Er zijn een aantal belangrijke succesfactoren voor projectaanvragen zoals  een gerichte aanpak voor een brede verspreiding van de projectresultaten. Zorg  dus voor 1 of meerdere partners met een grote verspreidingskracht (vb. netwerk, een Europese organisatie, een lobbyvereniging, onderwijskoepel, een instelling met een breed netwerk …).

Tips:

  • Zoek uit bij al je partners welke hun netwerken, strategische partners en communicatiekanalen zijn.
  • Check of die kanalen overeenstemmen met de gewenste doelgroep?
  • Staaf je strategie met bewijzen in cijfers: netwerk met X aantal leden, nieuwsbrief met oplage X, …

Meer informatie: job.demeyere@ucll.be