Overslaan en naar de inhoud gaan

FIRST® LEGO® LEAGUE

De FLL is een wedstrijd waarin jaarlijks meer dan 200.000 jongeren van overal ter wereld het hoofd bieden aan de maatschappelijke uitdagingen van morgen. De Techniek- en WetenschapsAcademie Vlaams-Brabant is nauw betrokken bij de organisatie en zal de wedstrijd begeleiden.

Jongeren van het 5e en 6e leerjaar of leerlingen uit het 1e en 2e middelbaar vormen een team met ongeveer 10 klasgenoten met de leraar als centrale coach. Elk team dat deelneemt aan de wedstrijd moet een reeks opdrachten uitvoeren die elk jaar een ander thema meekrijgen. Dit jaar is het thema "INTO ORBIT" en draait alles letterlijk en figuurlijk rond de ruimte!

De FLL draait om Onderzoek, Robotica en Core Values. Maak een presentatie, bouw en programmeer een EV3-robot en toon jullie teamplay! Het team met de beste score op deze drie categorieën, sleept de Champions Award in de wacht en mag rechtstreeks naar de internationale finales.

Wil jij met je klas aan de slag gaan met een EV3-robot, maar weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen? Dan is  onze STUDIEDAG iets voor jou! Beheers de software in no-time en neem met je klas deel aan de FIRST® LEGO® League!

doelgroep

Klasverband (5de- 6de leerjaar & secundair onderwijs 1ste graad), leekrachten, schoolteams, directie

data

Nader te bepalen (maand november)

Locatie

Heverlee - Campus Proximus

Contact en inschrijvingen

Pieter Vanleemputten - pieter.vanleemputten@ucll.be

Wim Bertels - wim.bertels@ucll.be

FIRST® LEGO® LEAGUE

TWA Vlaams-Brabant