Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is Move Across Borders?

MAB is een initiatief van de Lerarenopleiding waarbij toekomstige leraren:

  • met een brede en constructieve kijk naar de wereld leren kijken
  • werken aan de samenleving van morgen door verantwoordelijkheid op te nemen en te bouwen aan een meer verbonden en rechtvaardige samenleving
  • in hun klas- en schoolpraktijk handelen vanuit een growth mindset
  • zelf ondervinden  dat geloven in de groeikansen van alle kinderen resulteert in goed onderwijs voor iedereen

Studenten engageren zich voor de maatschappij

In academiejaar 2015-2016 trokken meer dan 400 studenten naar asielcentra in Lanaken, Heusden, Sint-Truiden, Overpelt en Helchteren om kinderen te helpen en begeleiden. Dit initiatief werd genomineerd voor de juryprijs ‘school’ van Gastvrije gemeente van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

ReportageNominatie

Studenten worden global teachers

“We stimuleren het opnemen van maatschappelijk engagement op allerlei manieren, zodat het deel uitmaakt van de basishouding van (toekomstige) leraren.”

Jessie, Hilde, Michèle, Elke, Kathleen - Team Move Across Borders

Studenten begeleiden nu ook kinderen in andere buitenschoolse initiatieven zoals Babbeldoos Hasselt, Babbelladder Sint-Truiden, Huiswerkbegeleiding Ter Hilst, Speel-en taaluurtje Klim-op Houthalen of ze bieden ondersteuning in gezinnen met een vluchtelingenachtergrond in Genk, Hasselt en Diepenbeek. 

Het gedachtegoed van Move Across Borders

Naast deze inspiratiedag nemen docenten het gedachtegoed ook op in hun lessen. Er lopen tijdens het academiejaar nog andere initiatieven om de studenten en docenten te informeren, te inspireren en in beweging te zetten zoals postersessies, artikels op Facebook, interviews, getuigenissen, warme week, …

Het volgende event vindt plaats op vrijdag 10 november. Meer info