Overslaan en naar de inhoud gaan

Project: ‘Foundation CIMD’

“Why only look for tomorrow, if you can make a change for a lifetime?!”

Foundation CIMD is een non-profit organisatie gelegen in Bali (Indonesië) en is opgericht door Geert van Praet. De organisatie zet zich in voor kinderen en jongeren met een beperking die vaak leven in armoede en opgroeien in moeilijke omstandigheden. Het CIMD wil voor hen nieuwe kansen creëren zodat ze een betere toekomst tegemoet gaan. Hierin ligt de focus op lange termijn doelen.

In het dagcentrum begeleidt het CIMD-team de kinderen op verschillende manieren: het helpen bij het ontwikkelen van hun schoolvaardigheden, kinesitherapie voor kinderen met een fysieke beperking en het aanbieden van een programma basisstimulatie voor kinderen met ernstig mentale beperkingen. Kinderen die niet naar het dagcentrum kunnen komen, krijgen huisbezoek waarbij ze les, basisstimulatie of kinesitherapie krijgen. Hierbij krijgen ook de ouders van het kind ook informatie over wat het CIMD doet en tips over hoe ze thuis hun kind kunnen ondersteunen.

Lise en Jolien, twee studenten Orthopedagogie, deden hun stage bij het CIMD-team en verbleven 4 maanden in Bali. Door hun positieve ervaring, namen ze zelf initiatief om de Moving Minds Foundation te contacteren. Vorig jaar haalden ze immers zelf geld op door het maken van soep en wafels en het verkopen van chocolade. Tijdens de volgende academiejaren zal een nieuwe lichting studenten hun werk verder zetten.

“In Bali zijn vrouwen tweederangsburgers en worden mensen met een beperking verwaarloosd door hun ouders. Mindervalide personen hebben volgens het hindoeïsme in hun vorig leven iets verkeerd gedaan waardoor ze nu gestraft worden. Aangezien CIMD geen steun krijgt van de overheid, is alle hulp meer dan welkom.”

Geert van Praet, oprichter

cimd.png
Kinderen met een fysieke beperking krijgen les met behulp van een schrijfplankje.

cimd2.png
cimd3.png
Studenten Lise en Jolien
 

Welk verschil maakt uw steun?

De aankoop van basisitems die op de wishlist staan:

 • Schoolpakketten voor kinderen die naar een gewone school gaan.
 • Kleine schooltafeltjes waaraan de kinderen kunnen leren.
 • Kleine laptops/computers voor administratieve zaken.
 • Een mat voor in het fysiotherapie lokaal, omdat de vloer nu te glad is. Deze matten dienen voor valpreventie en maken het voor de kinderen wat aangenamer om te leren wandelen
 • UV- lampen die worden ingezet bij fysiotherapie .
 • Handschoenen en mondmaskers voor verzorgende taken uit te voeren. 
 • Vernieuwing van lokalen (ongedierte op het dak, muren komen los)
 • Nieuwe programma’s opstarten
   

Steun dit project

 

 • Wil je dit project graag steunen? Dat kan door 'project foundation CIMD’ te vermelden bij je overschrijving aan de Moving Minds Foundation. 

Een gift doen

 • Of wil je dit project steunen met andere dan geldelijke middelen? Meer dan een eenmalige gift? Neem dan contact op met de projectcoördinator binnen UCLL.
   

Contact

Karen Goedhuys, coördinator van dit project voor UCLL
karen.goedhuys [at] ucll.be
011 180 700

Geert Van Praet, oprichter van ‘Foundation CIMD’: info [at] yayasancimd.org 
Facebookpagina
 

Partners

jff.png

ucll.png

upg.png

 

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de vn

Het project 'Foundation CIMD' wil bijdragen tot het bereiken van de volgende Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties:
  
sdg-icon-nl-rgb-03.jpg
Goede gezondheid en welzijn

 sdg-icon-nl-rgb-04.jpg
Kwaliteitsonderwijs