Overslaan en naar de inhoud gaan

PROJECT 'A Flying Start'

KWETSBARE OUDERS EN HUN KINDEREN IN SRI LANKA VERSTERKEN OM EEN LEVEN OP TE BOUWEN, WEG VAN DE STRAAT

Child Action Lanka (CAL) wil vleugels geven aan kinderen, jongvolwassenen en hun ouders die in Sri Lanka op straat leven. Met 'A Flying Start' (een vliegende start) engageert UCLL zich om samen met CAL dit doel te realiseren. De non-profit biedt nu al een veilige plek, kleding, gezonde maaltijden en emotionele steun aan meer dan 1500 straatkinderen en hun ouders in 18 centra over het hele land. Via de hogeschool kan CAL nu haar netwerk uitbreiden en wordt uitwisseling van expertise mogelijk.

Studenten Sociale Readaptatiewetenschappen (SRW) ontwerpen bijscholingen voor de CAL-medewerkers en vrijwilligers en geven ter plekke train-the-trainer modules. De studenten introduceren projecten met en voor kinderen rond sociale vaardigheden, levensvaardigheden, het vergroten van zelfvertrouwen en recyclage. 

Samen met CAL werken ze aan een ondersteunend groepsprogramma voor ouders waarbij veel aandacht gaat naar het belang van onderwijs voor hun kinderen en van meisjes in het bijzonder.  

Debbie Edirisinghe, director CAL: "Sri Lanka is a very traditional society where working women are still seen as atypical. Convincing parents that girls deserve an education as well is one of our missions. CAL also tries to raise public and policy awareness about this topic as well."

a_flying_start_-_debbie_van_cal_op_bezoek_bij_leuvense_non-profit_0.jpg

Debbie van CAL wisselt ideeën uit met een non-profit organisatie in Leuven.

a_flying_start_-_studenten_aan_de_slag_met_kinderen_en_hun_ouders_0.jpg
Studenten Sociale Readaptatiewetenschappen (SRW) in Sri Lanka aan de slag met kinderen en hun ouders.

WELK VERSCHIL MAAKT UW STEUN?

De samenwerking met UCLL laat CAL toe te innoveren door nieuwe ervaringen en kennis te introduceren bij haar medewerkers en vrijwilligers. Met de steun van de MMF kan CAL deze expertise ook omzetten in concrete acties door kinderen en hun ouders onderwijs te verschaffen en materiele en logistieke ondersteuning te bieden. 
Uw steun helpt mee om deze kinderen en hun ouders zelf een leven te laten opbouwen, weg van de straat. Uw gift kan een stukje uitmaken van hun empowerment, i.s.m. CAL.

Ook met kleine bedragen, komt 'A Flying Start' al ver. Enkele voorbeelden:

€5 = een schooluniform met schoenen voor een kind in CAL
€10 = een knutselpakket met kleurpotloden, tekenpapier, plasticine etc. voor de CAL pre-school
€20 = een didactisch pakket rond sociale vaardigheden voor de CAL after-school

 

STEUN DIT PROJECT

Wil je dit project graag steunen? Dat kan door 'project A Flying Start' te vermelden bij je overschrijving aan de Moving Minds Foundation. Meer details over hoe je een gift doet

Of wil je dit project steunen met andere dan geldelijke middelen? Meer dan een eenmalige gift? Neem dan contact op met de projectcoördinator binnen UCLL.

 

CONTACT

An Beghin, project-coordinator 'A Flying Start' voor UCLL
an.beghin [at] ucll.be, 016 375 100

abeghin.png

 

PARTNER

Child Action Lanka (CAL)  - Fracarita international

a_flying_start_-_logo_cal.png
Meer info

 

DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELSTELLINGEN VAN DE VN

e_sdg_logo_with_un_emblem_horizontal_rgb.png

Het project 'A Flying Start' wil bijdragen tot het bereiken van de volgende Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties:

e_sdg_goals_icons-individual-rgb-01.png
Een einde maken aan alle vormen van armoede overal ter wereld.  


Het bereiken van gender gelijkheid en het empoweren van vrouwen en meisjes.