Overslaan en naar de inhoud gaan

Samen opleiden

Op deze pagina bundelen we alle informatie en documenten die je als stageschool, mentor of student van de Bachelor Kleuteronderwijs - Regulier traject kunt gebruiken.  Maak je keuze in het linkermenu.

HIGHLIGHTS

27/09/2018 - Start lerend netwerk Huiswerk en Zitten blijven

Kansrijk onderwijs voor alle kinderen, de lat hoog voor iedereen en onderwijs als krachtig instrument om een toekomst vorm te geven.  Dat willen we allemaal! Net daarom zetten we vanuit de lerarenopleiding maximaal in op het verspreiden van kennis en inzichten rond huiswerk en zittenblijven. Deze thema's spelen namelijk een significante rol op het vlak van gelijke onderwijskansen

Vanaf schooljaar 2018-2019 kan je met jouw basisschool deelnemen aan een lerend netwerk dat deze twee thema's stevig in handen neemt, om zo:

  • van elkaar te leren;
  • die kennis met recente en goed onderbouwde inzichten te verrijken;
  • maximaal in te zetten op duurzame resultaten voor alle deelnemende scholen.

lees meer

12/03/2019 - Springdag

Spring ... en leef voor je leerlingen en voor jezelf. Durf te proberen, te experimenteren, te vallen ... en grenzen te verleggen. Twijfel over zekerheden, zeg niet 'ja, maar', heb lef ... en ga de uitdaging van het onderwijs aan.

Sinds 2 jaar werken we in de Bachelor Leraar Kleuteronderwijs in Hasselt aan een succesvol vernieuwend traject. Onze studenten, partners en wijzelf zijn laaiend enthousiast. Hoog tijd dus om jou ook eens uit te nodigen in de Proeftuin. Tijdens de Springdag nemen we je mee in ons verhaal.

  • We werken met jaardoorbrekende klasgroepen in een flexibele structuur.
  • We vertrekken vanuit de kerntaken van de leraar en werken met grote opleidingsonderdelen. Initiatief nemen en verantwoordelijkheidszin ontwikkelen staan centraal.
  • We bouwen warme en oprechte relaties uit met studenten en met elkaar.
  • We zijn een zelfsturend team en willen jou laten ervaren wat de Proeftuin kan betekenen voor jouw leerlingen, klas en school.
  • We trekken de grenzen tussen onderwijs en maatschappij helemaal open.

We voorzien een keynote en allerlei workshops om je mee te namen in dit boeiend verhaal ....
Dus, wacht niet te lang en zet de Springdag alvast in je agenda. 

Lees meer