Overslaan en naar de inhoud gaan

Belangrijke events 

  • onderzoeksdagen en stage
  • mentorenoverleg en workshops
  • vervangingen

Check de praktijkkalender voor een volledig overzicht! 

De praktijkkalender 2019-2020 is onder voorbehoud van wijzigingen.
Gewijzigde data:

- 1 BALO mentorenoverleg: donderdag 30 januari 2020 (i.p.v. vr. 31 januari 2020)

praktijkkalender 2019-2020

Wie loopt waar stage?

-  Eerstejaarsstudenten krijgen een stageplaats toegewezen door de opleiding en lopen het hele jaar stage in dezelfde school.  Eerstejaarsstudenten   worden gekoppeld aan een stageklas (liefst in het 2de, 3de of 4de leerjaar maar het kan ook in het 5de of 6de leerjaar).  In  het eerste semester verkennen ze de totale basisschool en zijn ze niet steeds aanwezig in hun eigen stageklas, de lesjes geven ze wel in hun eigen stageklas.  In het tweede semester geven ze les in hun eigen stageklas.

Tweedejaarsstudenten  gaan zelf op zoek naar een stageplaats. Ze  lopen stage in 2 verschillende scholen.  In semester 1 lopen zij stage in het 2de leerjaar of in de 2de graad, in semester 2  in de 3de graad. 

Derdejaarsstudenten gaan zelf op zoek naar een stageplaats en lopen het hele jaar stage in dezelfde school.  In semester 1 lopen zij stage in het 1ste leerjaar. In semester 2 kiest de student zijn stageklas in samenspraak met de stageschool. 

- 1ste, 2de en 3de jaarsstudenten kunnen geen stage lopen in eenzelfde klas (Uitzondering: de stageplaats kiest bewust voor teamteaching en informeert de opleidingsinstelling hierover.)