Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Bedrijfsmanagement:

studieprogramma

eerste fase: fundamenten leggen

Je verwerft een brede bedrijfseconomische kennis en je maakt kennis met accountancy en fiscaliteit, de Belgische wetgeving en de fiscale structuur in het bijzonder. Je legt de basis voor zakelijke communicatie in meerdere talen en je wordt ondergedompeld in digitale tools die vandaag onontbeerlijk zijn bij de uitoefening van het beroep.  Tijdens de projectweken waar fiscaliteit en accountancy geïntegreerd aan bod komen, is er veel aandacht voor de personal skills naast het leren in team samenwerken.

tweede fase: uitbreiden, toepassen en verfijnen

Zo snel mogelijk toets je alles aan levensechte situaties. Samen met je docenten verwerk je de boekhouding van vennootschappen, stel je btw-aangiftes op, analyseer je  jaarrekeningen, stel je aangiftes personen- en vennootschapsbelasting op.  Je maakt hiervoor gebruik van de nieuwste software en je maakt gebruik van databanken.

In team leer je de verworven kennis te gebruiken om gericht te zoeken naar oplossingen voor een complex fiscaal of accounting probleem.  Je leert dit  communicatief om te zetten naar waardevol advies maar niet zonder eerst grondig en onderzoekend te werk te gaan.

derde fase: op eigen benen

Je hebt inzicht in geconsolideerde balansen en management accounting, en je maakt budgetten op.  We laten je kennis maken met het professioneel netwerk onder andere via de ‘fiscale club’.

Zelfstandig en in team werk je levensechte projecten uit, ondersteund door de juiste en nieuwste software. Je bent een echte professional geworden.

Wil je je horizon verruimen?  Maak gebruik van de mogelijkheid om een extra accent te leggen tijdens je opleiding via keuzetrajecten en electives (vastgoed, data science, marketing, ...).

 

programma per campus
 

campus proximus heverlee

FAse 1fase 2fase 3 

 

campus diepenbeek

fase 1 fase 2fase 3

 

stages en projecten

Praktijkervaring opdoen, via allerlei projecten, vormt een rode draad door je hele opleiding.

In de derde fase word je zelfs vanaf het 2e semester volledig ondergedompeld in de praktijk. Je werkt in groep aan projecten en je loopt een (internationale) stage in een boekhoudkantoor of op de financiële dienst van een KMO of groot bedrijf. Dit halfjaar praktijkervaring vormt een onmisbaar onderdeel in je opleiding. Je leert je sterktes en zwaktes kennen en je verworven competenties worden aangescherpt.

Binnen deze projecten word je, samen met de medestudenten van je groep, ingeleid in allerlei interessante praktijkopdrachten. Het gaat om totaalopdrachten met betrekking tot kostprijscalculatie, boekhouden, btw, verzekeringen, personen- en vennootschapsbelasting en nog zoveel meer.

Droom je van je eigen bedrijf? Dan kun je reeds tijdens je studies onder deskundige begeleiding van start gaan of je stageperiode hiervoor voorzien via een Small Business Project

Koester je de ambitie om bedrijven te adviseren? Dan kun je kiezen voor Innovationlab. Samen met andere studenten ben jij de adviseur voor een KMO die op zoek is naar frisse en innovatieve ideeën. Je werkt hier ook samen met buitenlandse studenten.