Overslaan en naar de inhoud gaan

Innovatief onderwijs

#moving minds

Bij Hogeschool UCLL zetten we graag  mensen en ideeën in beweging. Als student krijg je volop de kans om jezelf te ontwikkelen, onder meer door zelf projecten vorm te geven. Onze studenten kijken met een open geest naar de toekomst en leren om overal mogelijkheden te zien om de Moving Minds-vibe te verspreiden. 

 

ucll op pukkelpop 

Elk jaar slaan studenten van verschillende richtingen de handen in elkaar om de grote UCLL-stand op PKP in te vullen met baanbrekende projecten. 

alpacamytent back home

Voor het 2de jaar op rij kreeg het afvalbeleid op de camping extra aandacht met de Alpacamytent-campagne. Zowel online als op de weide werd deze actie doorgetrokken met ludieke alpaca's met als doel kampeerders op te roepen om de tent op zondag niet achter te laten. Dit jaar werd er ook extra gefocust op het afval en werd de alpaca vergezeld met een otter: 'Alpacamytent and I'll take my otter shit too'. Op de stand kon je een selfie maken in een photobooth, een alpacatattoo laten zetten en op de camping kon je op zondag jezelf met je tent laten fotograferen waarmee je kans maakte op 5 VIP combi's voor 2019.

Mobile Food Lab, voedsel voor de toekomst - Door, voor en met millenials

Het project ‘Gezocht: Voedsel voor de Toekomst’ gaat samen met jongeren op zoek naar producten die de steeds toenemende wereldbevolking op een duurzame manier kunnen voeden. UCLL’s studenten Bedrijfsmanagement hadden daarbij een heel specifieke opdracht: het mee ontwikkelen en uitwerken van ideeën rond het op de markt brengen van duurzame en gezonde voeding. Enter the Mobile Food Lab.

Lees hier het artikel uit ons Moving Minds Magazine

 

Pop-upstores

Elk jaar openen de studenten van de richting KMO & Ondernemen pop-upstores. Ze bedenken unieke conceptstores die ze twee weken lang uitbaten. Ondertussen doen ze een waardevolle ervaring op. 

Lees hier alles over de pop-ups van dit jaar 

Vrederechter Walter Niewold spreekt eerstejaars Rechtspraktijk toe

Voorheen op VIER (De Rechtbank), nu ook op Campus Diepenbeek van UCLL! Vrederechter Walter Niewold brengt de praktische toepassing van het recht tot bij de paralegals uit het eerste jaar rechtspraktijk. In de UCLL opleiding rechtspraktijk wordt ervoor gezorgd dat de studenten rechtspraktijk tijdens hun opleiding zo snel mogelijk in contact komen met de beroepspraktijk.

Net deze praktische kennis van de praktijk onderscheidt de “para-legal” van een master in de rechten : die ruime en praktische kennis van de verschillende rechtstakken maakt de paralegal immers zo bijzonder en gezocht op de arbeidsmarkt ! Door in de eerste weken van het academiejaar de vrederechter /nabijheidsrechter reeds zo “dichtbij/ nabij” de startende paralegals te brengen, worden zij zich meteen bewust van hun studiekeuze en de rol die zij in het veld van de juridische actoren zullen kunnen spelen. Tijdens deze lezing maakt Walter Niewold, vrederechter in Hasselt, duidelijk wat zijn takenpakket inhoudt en welke taak de paralegal daarin heeft.