Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Bedrijfsmanagement:

financial planning

(keuzetraject - Diepenbeek)

financie en vezekeringswezen keuzetraject financial planning

 

Ben je een geboren cijferaar? 
Vind je de bankwereld en de wereld van de financiële know how fascinerend?
 Of voel je je meer thuis in de wondere wereld van de verzekeringen?
Kies dan binnen Financie- en verzekeringswezen een nieuw keuzetraject Financial planner!

Fase 1

Beroepspraktijk

Aan de hand van praktijkgerichte cases en toepassingen leer je de wereld kennen van de financiële, de verzekerings- en de vastgoedsector. 

Werkveldverkenning financiën/verzekeringen

Voorbereidende beroepsoriëntatie binnen de drie sectoren: de financiële sector, verzekeringen en vastgoed. Via voorbereidende gastcolleges krijg je een eerste indruk. je doet een observatiestage van een aantall dagen bij een financiële instelling, een verzekeringskantoor en een vastgoedkantoor

Fase 2

Erfrecht en erfbelasting

Thema's zoals het openvallen van de nalatenschap en de bepaling van de erfgenamen komen aan bod. Je leert de verschillende tarieven van erfbelasting en de berekening op basis van praktijkgerichte oefeningen. 

Vermogensplanning

Hoe kan je een levensverzekering gebruiken in het kader van successieplanning? Wat betekent generation skipping? Dit zijn slechts enkele mogelijkheden van successieplanningstechnieken, die je leert om klanten te kunnen adviseren.

Fase 3

Risk management

Aan de hand van praktijkgerichte cases doe je een financiële en verzekeringstechnische analyse van een onderneming. Het commerciële aspect mag zeker niet ontbreken en wordt via verkooptechnieken binnen de case aangeboden.

Bachelor@work financiën en verzekeringen

Bachelor@research financiën en verzekeringen

de coördinator aan het woord

siem de ruijter

Siem is bezieler e-learning platform Duurzaam Beleggen Academy, werkt aan het Towards Sustainability-label en zitting in de Social Responsible Investments counsel

"Ik woon nogal wat vergaderingen over duurzaam beleggen bij . Vaak denk ik: dat is allemaal enorm boeiend maar ook bijzonder technisch. Zo krijgen we de consument niet mee. Mijn doel is om mensen inzicht te geven en goesting te doen krijgen in duurzaam beleggen. Dat wordt ook een sterk doel van mijn studenten, die alle nodige tools meekrijgen om dat te doen in dit keuzetraject. Dàt maakt hen onmisbare spelers in het financiële domein."