Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Bedrijfsmanagement:

financial planning

(keuzetraject - Leuven)

 

financie en vezekeringswezen keuzetraject financial planning

Word je geprikkeld door finance? Ben je ervan overtuigd dat beleggen niet voor de happy few is weggelegd en dat ondernemers en gezinnen de juiste financiële keuzes moeten maken? Dan is kennis van data, fiscaliteit, nieuwe trends in de financiële sectoren en beleggen wat jou dé ideale persoon maakt om hen topadvies te bieden.                      

fase 1

 

Beleggen 1

Ontdek al doende wat beleggen inhoudt: mogelijkheden,  return én risico’s inschatten zijn basisvaardigheden waar jij na dit vak vlot mee kan spelen.  Daarna kies jij de ideale strategie om het meeste uit beleggingen te halen., Je bent helemaal klaar om de kaart van financial planning te trekken!

fase 2

 

Data en dashboarding

Data liggen alsmaar vaker aan de basis van beslissingen in de financiële en verzekeringswereld. Buikgevoel alleen is niet voldoende: je leert welke soorten data er bestaan, welke analyses je ermee kan maken en hoe algoritmes en artificiële intelligentie voorspellend kunnen werken. Zo sta jij als financieel expert sterk in je schoenen bij elke keuze.

3 studiepunten - MBF78A

Beleggingsfiscaliteit

Het thema is hier de belastingen op beleggingsinkomsten voor de particuliere belegger en dit voor de meest uiteenlopende beleggingsinstrumenten. Ook de internationale gegevensuitwisseling krijgt de nodige aandacht. In de zoektocht naar de meest geschikte belegging speelt immers het fiscale aspect volop. 

3 studiepunten - MBF79A

fase 3

 

Advies voor ondernemers

Wie een zelfstandige activiteit uitoefent heeft niet alleen  nood aan advies op vlak van de oprichting, maar ook de mogelijke opvolging en  eventuele overname. Hoe ga je om met overwachte situaties en de impact daarvan op het bedrijf? 

4 studiepunten

Case study verzekeringssector

Verdiep je kennis van de verzekeringssector aan de hand van een aantal actuele cases met als thema's fraudepreventie, complexe schadegevallen, monitoring systemen, het belang van risico preventie- en detectie, ...

4 studiepunten

Beleggen 3

Opties, futures en fowards, turbo's, speeders, sprinters, vastgoed en grondstoffen: dit zijn allemaal items die in dit vak aan bod komen. Je leert ook alles over passief en actief beheer van fondsen en hoe je best kan beleggen in groeilanden, om op die manier topadviseur te worden die perfect inspeelt op wat de klant nodig heeft.

4 studiepunten

Digital en commercial skills

De financiële sector evolueert aan een ongezien tempo: de groeiende automatisatie, de integratie van AI en machine learning, realtime samenwerken, dashboarding, ...  

Daarnaast ontstaan er  allianties tussen de IT wereld en de financiële sector en zien we de geboorte van heel wat Fintech bedrijven. Ontdek meer hierover in dit opleidingsonderdeel.

3 studiepunten

de coördinator aan het woord

sIEM DE rUIJTER

Siem is bezieler e-learning platform Duurzaam Beleggen Academy, werkt aan het Towards Sustainability-label en zitting in de Social Responsible Investments counsel

"Ik woon nogal wat vergaderingen over duurzaam beleggen bij . Vaak denk ik: dat is allemaal enorm boeiend maar ook bijzonder technisch. Zo krijgen we de consument niet mee. Mijn doel is om mensen inzicht te geven en goesting te doen krijgen in duurzaam beleggen. Dat wordt ook een sterk doel van mijn studenten, die alle nodige tools meekrijgen om dat te doen in dit keuzetraject. Dàt maakt hen onmisbare spelers in het financiële domein."