Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Bedrijfsmanagement:

Vastgoed
(keuzetraject - leuven)

Je  kan dit traject ook in Diepenbeek  volgen, check de pagina voor het curriculum!

 

financie en vezekeringswezen keuzetraject vastgoed

 

Heb jij een passie voor vastgoed?  Wil je meer weten de sector en weten hoe je beroepsactief kan worden binnen deze boeiende sector in België en Vlaanderen.  Maak dan je keuze voor het traject vastgoed binnen je opleiding Financie- en verzekeringswezen en bereid je voor op een verkorte toegang tot het beroep.

fase 1

 

Vastgoed en verzekeringen

Een woning op de juiste manier verzekeren, hoe doe je dat? Ontdek de verschillende waarborgen in een brandverzekering, hoe je de waarde van een woning correct kan bepalen, de verschillen tussen een brandverzekering als eigenaar en als huurder. Kortom, je maakt al kennis met een belangrijk onderdeel van de vastgoedsector.

 

3 studiepunten -  MBF64A

fase 2

 

Vastgoedsector

Hoe ziet de beroepsfederatie er uit?  Welke zijn de 3 basisberoepen binnen de sector. Hoe start je een immo kantoor op en welke verzekeringsverplichtingen komen aan bod.  Hoe orgniseer ik het kantoor?   Wat zijn de aansprakelijkheden van de vastgoedmakelaar? Wat is de deontologie van de makelaar en de syndicus.

3 studiepunten - MBF80A 

Vastgoedfiscaliteit

Termen als kadastraal inkomen, belasting op vastgoed zowel in binnen-als buitenland, registratiebelasting, BTW op vastgoed en de kennis van de mogelijkheden van vruchtgebruik zijn maar enkele ingrediënten van deze cursus. Alles wat je nodig hebt om je klanten bij te staan in de complexe wereld van de vastgoedfiscaliteit 

3 studiepunten  - MBF89A

fase 3

 

Bouwtechnische aspecten 1

Hoe kan je energiezuinig en duurzaam (ver)bouwen?  Maak kennis met de nieuwbouw én renovatiewijzer, isolatie, dakwerken, ventilatie, .. Kortom alles wat je moet weten om binnen de vastgoedsector aan de slag te gaan. 

4 studiepunten

Bouwtechnische aspecten 2

In dit deel wordt er gefocussed op duurzaam bouwen.   Hernieuwbare energie en water.  We wikken de kosten en het rendement ervan met elkaar af. Ecologie in het algemeen  is ook niet ver weg. 

3 studiepunten

"Financieel en fiscaal beheer vastgoed "

Hoe verwerf je vastgoed en hoe schat je de juiste waarde in vastgoed?  Hoeveel kan ik lenen als ik een eigen woning wil kopen?   Hoe kan je beleggen in vastgoed? Hoe bereken je het rendementen van die vastgoedbeleggingen?  En hoe zit het met de fiscaliteit die hiermee gepaard gaat? 

5 studiepunten

Juridische verdieping vastgoed

Maak kennis met de wet Breyne,  ruimtelijke ordening en stedenbouw.  Wat is de visie op ruimtelijke ordeningn in de bouwshift.  Wat is de impact van het milieu op de woonkwaliteit. 

3 studiepunten

de coördinator aan het woord

fanny thomassen

Lector Fanny Thomassen

Schattingen maken, financieringen begeleiden, inzamelen van de noodzakelijke documenten en attesten, vertrouwd zijn met bijzondere  clausules in overeenkomsten, onderhandelingen voeren, mensen samenbrengen… Niet echt alledaagse kost voor de meeste mensen.

Een vastgoedmakelaar is  wél dagelijks met deze materie bezig en kent de moeilijk-  en gevoeligheden. Je kan hem of haar je vertrouwen geven, want de uitoefening van dit beroep wordt streng gereglementeerd door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars.