Overslaan en naar de inhoud gaan

financial planning

(keuzetraject - Diepenbeek)

financie en vezekeringswezen keuzetraject financial planning

 

Ben je een geboren cijferaar? 
Vind je de bankwereld en de wereld van de financiële know how fascinerend?
 Of voel je je meer thuis in de wondere wereld van de verzekeringen?
Kies dan binnen Financie- en verzekeringswezen een nieuw keuzetraject Financial planner!

fase 1

 

Beroepspraktijk

Aan de hand van praktijkgerichte cases en toepassingen leer je de wereld kennen van de financiële, de verzekerings- en de vastgoedsector. 

 

5 studiepunten -  QA2061

Werkveldverkenning Financiën/Verzekeringen

Voorbereidende beroepsoriëntatie binnen de drie sectoren: de financiële sector, verzekeringen en vastgoed. Via voorbereidende gastcolleges krijg je een eerste indruk. je doet een observatiestage van een aantall dagen bij een financiële instelling, een verzekeringskantoor en een vastgoedkantoor

3 studiepunten -  QA2062

fase 2

 

Erfrecht en erfbelasting

Thema's zoals het openvallen van de nalatenschap en de bepaling van de erfgenamen komen aan bod. Je leert de verschillende tarieven van erfbelasting en de berekening op basis van praktijkgerichte oefeningen. 

3 studiepunten

Vermogensplanning

Hoe kan je een levensverzekering gebruiken in het kader van successieplanning? Wat betekent generation skipping? Dit zijn slechts enkele mogelijkheden van successieplanningstechnieken, die je leert om klanten te kunnen adviseren.

3 studiepunten

fase 3

 

Verkooptechnieken

Ter aanvulling van de adviesgesprekken vanuit de projecten, krijg je inzicht in de stappen van een goed verkoopgesprek. 

 

4 studiepunten

Financial Topics

Integratie van kredieten, verzekeringen en beleggen waarbij je een kritische mening vormt over de algemene financiële en economische situatie.

 

4 studiepunten

Bachelor@Work Financie- en Verzekeringswezen

14 studiepunten

Bachelor@Research Financie- en verzekeringswezen

5 studiepunten

de coördinator aan het woord

siem de ruijter

Siem is bezieler e-learning platform Duurzaam Beleggen Academy, werkt aan het Towards Sustainability-label en zitting in de Social Responsible Investments counsel

"Ik woon nogal wat vergaderingen over duurzaam beleggen bij . Vaak denk ik: dat is allemaal enorm boeiend maar ook bijzonder technisch. Zo krijgen we de consument niet mee. Mijn doel is om mensen inzicht te geven en goesting te doen krijgen in duurzaam beleggen. Dat wordt ook een sterk doel van mijn studenten, die alle nodige tools meekrijgen om dat te doen in dit keuzetraject. Dàt maakt hen onmisbare spelers in het financiële domein."