Overslaan en naar de inhoud gaan

vastgoed
(keuzetraject - dIEPENBEEK)

 

Je  kan dit traject ook in Leuven volgen, check de pagina voor het curriculum!

 

financie en vezekeringswezen keuzetraject vastgoed

Ben je gebeten door de microbe van de vastgoedwereld? 
Wil je de betrokken partijen koper-verkoper of huurder-verhuurder tevreden stellen?
Vind je alles wat met gebouwen in brede zin te maken heeft, geweldig?


Kies dan binnen Financie- en verzekeringwezen een nieuw keuzetraject Vastgoed!

fase 1

 

Beroepspraktijk

Aan de hand van praktijkgerichte cases en toepassingen leer je de wereld kennen van de financiële, de verzekerings- en de vastgoedsector. 

5 studiepunten - QA2061

Werkveldverkenning Vastgoed

Voorbereidende beroepsoriëntatie binnen de drie sectoren: de financiële sector, verzekeringen en vastgoed. Via voorbereidende gastcolleges krijg je een eerste indruk. je doet een observatiestage van een aantall dagen bij een financiële instelling, een verzekeringskantoor en een vastgoedkantoor

3 studiepunten - QA2062

fase 2

 

Introductie tot het vastgoed

Hoe ziet de beroepsfederatie uit? Welke zijn de 3 basisberoepen binnen de sector. Hoe start je een immokantoor op en welke verzekeringsverplichtingen komen aan bod? Wat zijn de aansprakelijkheden van de vastgoedmakelaar? 

 

3 studiepunten 

Fiscale aspecten van het vastgoed

Termen als kadastraal inkomen, belasting op vastgoed zowel in binnen- en buitenland, registratiebelasting, BTW op vastgoed en de kennis van de mogelijkheden van vruchtgebruik zijn slechts enkele ingrediënten van deze cursus. Alles wat je nodig hebt om je klanten bij te staan in de complexe wereld van de vastgoedfiscaliteit. 

 

3 studiepunten 

fase 3

 

Juridische aspecten van vastgoed

Je leert de jurische stappen bij het opmaken van een verkoopovereenkomst. Je maakt kennis met de wet Breyne, ruimtelijke ordening en stedenbouw. 

 

4 studiepunten 

Topics vastgoedwereld

Maak kennis met de bouwtechnische aspecten binnen het vastgoed. Hoe schat je de juiste waarde van onroerend goed? Hoeveel kan je lenen voor de aankoop van je eigen woning? Hoe kan je energiezuinig en duurzaam bouwen.

 

4 studiepunten 

Bachelor@Work Vastgoed

14 studiepunten 

Bachelor@Research Vastgoed

5 studiepunten 

de coördinator aan het woord

FAnny Thomassen

Lector Fanny Thomassen

Schattingen maken, financieringen begeleiden, inzamelen van de noodzakelijke documenten en attesten, vertrouwd zijn met bijzondere  clausules in overeenkomsten, onderhandelingen voeren, mensen samenbrengen… Niet echt alledaagse kost voor de meeste mensen.

Een vastgoedmakelaar is  wél dagelijks met deze materie bezig en kent de moeilijk-  en gevoeligheden. Je kan hem of haar je vertrouwen geven, want de uitoefening van dit beroep wordt streng gereglementeerd door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars.