Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten en alumni aan het woord 

 

Voor mij was financiën en verzekeringswezen de juiste keuze. Deze opleiding biedt een brede waaier aan onderwerpen zoals verzekeringen, financiën en juridische vakken. Daarnaast is het ook een zeer interessante richting want je komt regelmatig in contact met de actuele veranderingen in de bank -en verzekeringswereld. De opleiding is praktijkgericht door verschillende uitstappen die worden georganiseerd en de interessante gastsprekers. Na deze opleiding heb je veel boeiende opties om verder te studeren maar langs de andere kant ben je ook goed voorbereid op de arbeidsmarkt.

Shirley Rasson

Ik koos voor financiën en verzekeringen, omdat mijn interesses zowel gingen naar het juridische, financiële en commerciële. Tijdens de opleiding merkte ik dat verzekeringen helemaal mijn ding was. In het laatste jaar kreeg ik de kans om stage te doen bij D.A.S. Rechtsbijstand. Nu, bijna 2 jaar later, werk ik daar nog steeds als schadebeheerder. De kennis die ik opdeed tijdens de lessen helpt mij zeker in mijn eerste job. Indien ik later nog zou willen overstappen naar het bankwezen, heb ik ook die kennis reeds op zak. De opleiding
geeft je voldoende keuzemogelijkheden uit een hele waaier aan mogelijke jobs.

Marjolein Vertommen

Wat mij betreft is de richting financie- en verzekeringswezen een enorm flexibele richting voor al wie interesse heeft in de financiële sector. Je kan makkelijk een uitdagende job vinden of de keuze maken om verder te studeren. Een gezonde mix van praktijk en theorie maakte het wat mij betreft ook een zéér aangename richting om te volgen!

Arne Bastien

"Ik zocht een relevante en uitdagende studie met een brede kijk op de bancaire wereld. De richting financiën en verzekeringswezen aan de UCLL leek mij de ideale studie. Ik zit nu in mijn derde jaar FV en ik beklaag mij mijn keuze geen seconde."

Philip Joris

"Aangezien het me afschrikte om meteen de stap naar de universiteit te zetten, koos ik eerst voor een bacheloropleiding. Financie- en Verzekeringswezen aan de UCLL leek me de perfecte keuze door mijn interesse in de financiële wereld. Van begin tot eind is de opleiding erg praktijkgericht en aan de hand van realistische voorbeelden maken we kennis met ons vakgebied. Na deze opleiding voel ik me klaar om de klant te voorzien van een uitgebreid advies."

Tessa Ramaekers

"De afstudeerrichting Financie-en Verzekeringswezen is een zeer interessante richting als je nieuwsgierig bent naar de werking van de financiële sector en de verzekeringswetgeving. In detail komen alle aspecten van financiële en verzekeringsproducten aan bod.

Hiernaast wordt er ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de student zelf, bijvoorbeeld in het opleidingsonderdeel Management skills, waarin de student op zoek gaat naar zijn eigen softskills. Je leert je eigen werkpunten en krachten kennen. Op deze manier kan je het beste uit jezelf halen, een belangrijke troef op de arbeidsmarkt!"

Layda Pere

"Ik heb gekozen voor Financie- en Verzekeringswezen omdat het een zeer brede kennis geeft met veel praktijk. De leerstof gaat over zaken waar je later regelmatig mee in contact zal komen, zelfs als je beslist er niet je job van te maken. Bovendien zijn er regelmatig gastsprekers die je uitleg geven over hun sector/bedrijf en de lectoren staan je ook graag te woord met hun praktijkervaring. "

Hanne Hoydonckx