Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Bedrijfsmanagement:

studieprogramma

eerste fase: fundamenten leggen

Je begint met de basiswetgeving van het verzekeren: welke verzekeringen zijn verplicht, welke niet? ... Je zet je eerste stappen in de financiële wereld: het spaarboekje ken je wel, maar welke andere producten verkoopt een bank zoal? ... Je algemene economische kennis werk je bij, want die economie staat niet stil. Je legt de basis voor zakelijke communicatie in meerdere talen. Bovendien heeft de pc nog weinig geheimen voor je.

 

tweede fase: uitbreiden, toepassen en verfijnen

Je blijft nog ‘dicht bij huis’: welke financiële en verzekeringsproducten bestaan er voor personen en gezinnen? Je vergelijkt ze aan de hand van levensechte polissen en offertes om later je cliënten zo goed mogelijk te kunnen adviseren. Vermogensplanning komt aan bod in de vorm van een project: zorg ervoor dat je cliënt op beide oren kan slapen omdat alles in verband met zijn vermogen, zijn kinderen, zijn huis of zijn onderneming voortaan goed geregeld is. In Diepenbeek loop je je eerste stage in een makelaarskantoor. Je eerste ‘verzekeringstechnische’ uitwisseling met Franstalige studenten vindt plaats.

 

derde fase: op eigen benen

Je blik verruimt zich en richt zich op bedrijven: de financiële en verzekeringsproducten voor het bedrijf bestudeer je zelfstandig en in team aan de hand van de verzekeringsportefeuille en de financiële doorlichting van een bestaand bedrijf. Kan het levensechter?

 

programma per campus

 

campus proximus heverlee

fase 1fase 2fase 3

 

campus diepenbeek

fase 1 fase 2fase 3

 

stages en projecten


Praktijkervaring opdoen, via allerlei projecten, vormt een rode draad door je hele opleiding.

In de derde fase word je zelfs vanaf het 2e semester volledig ondergedompeld in de praktijk. Je werkt in groep aan projecten en je loopt een (internationale) stage in een bank of verzekeringsmaatschappij, makelaar of bij een beleggingskantoor. Dit halfjaar praktijkervaring vormt een onmisbaar onderdeel in je opleiding. Je leert je sterktes en zwaktes kennen en je verworven competenties worden aangescherpt.

Droom je van je eigen bedrijf? Dan kun je reeds tijdens je studies onder deskundige begeleiding van start gaan.

Heb je ambities om bedrijven te adviseren? Dan kun je kiezen voor een onderzoeks- of innovatieproject. Ook je engagement voor de studentenwerking kun je via studentenparticipatie omzetten in studiepunten.