Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Bedrijfsmanagement:

studieprogramma

eerste fase: junior

Als junior maak je kennis met de wereld van financiën en verzekeringen en zet je je eerste stappen in de kennis van de beurs en beleggen. Je algemene economische kennis werk je bij, want die economie staat niet stil. Je legt de basis voor zakelijke communicatie in meerdere talen en je digitale en soft skills worden aangescherpt.

tweede fase: advisor

Als een echte advisor verdiep je je verder in de financiële, beleggings- en verzekeringsproducten.  Je vergelijkt ze aan de hand van levensechte polissen en offertes om later je cliënten zo goed mogelijk te kunnen adviseren. Het wordt pas helemaal interessant door de kennismaking met vermogen-en successieplanning. Je traint je communicatieskills verder en je krijgt trainingen in verkoop-en adviesgesprek in house bij verschillende financiële  en verzekeringsinstellingen. De praktijk is nooit ver af, in Diepenbeek loop je je eerste stage in een makelaarskantoor en in Leuven vertrek je op een echte finance trip.

derde fase: professional

Je professionele blik verruimt zich en richt zich op bedrijven: de financiële en verzekeringsproducten voor het bedrijf bestudeer je aan de hand van cases. Je vervolmaakt je in financial planning en vermogensbegeleiding en je bent op de hoogte van de nieuwe trends in de financiële sector. Heb je interesse in vastgoed, wil je een marketingaccent in je opleiding of ben je helemaal into data driven finance?  Aan jou de keuze!

huidig programma per campus • academiejaar 2020-2021

campus proximus heverlee

fase 1fase 2fase 3

 

campus diepenbeek

fase 1 fase 2fase 3
 

stages en projecten


Praktijkervaring opdoen, via allerlei projecten, vormt een rode draad door je hele opleiding.

In de derde fase word je zelfs vanaf het 2e semester volledig ondergedompeld in de praktijk. Je werkt in groep aan projecten en je loopt een (internationale) stage in een bank of verzekeringsmaatschappij, makelaar of bij een beleggingskantoor. Dit half jaar praktijkervaring vormt een onmisbaar onderdeel van je opleiding. Je leert je sterktes en zwaktes kennen en je verworven competenties worden aangescherpt.

Droom je van je eigen bedrijf? Dan kan je reeds tijdens je studies onder deskundige begeleiding van start gaan.

Heb je ambities om bedrijven te adviseren? Dan kan je kiezen voor een onderzoeks- of innovatieproject. Ook je engagement voor de studentenwerking kan je via studentenparticipatie omzetten in studiepunten.

Jouw toekomst!

We steunen Febelfin, de vakvereniging, in het vinden van de nieuwe generatie boekhouders

We leiden met trots de 'next generation of finance' op!  De vakvereniging Febelfin wil  je (net zoals wij!)  tonen hoe  je je  potentieel kan  inzetten binnen de financiële sector. Heel wat van onze alumni hebben inmiddels een mooie carrière en tonen je op hun site  wat jouw mogelijkheden zijn.  Als je nog twijfelt tussen verschillende jobmogelijkheden binnen de sector, kan hun quiz je op weg helpen.

Onze studenten nemen ook deel aan hun competitie, waarin de beste teams van verscheidene hogescholen tegen elkaar strijden voor een mooie prijs.

The  Fin Competition