Overslaan en naar de inhoud gaan

STUDENTEN AAN HET WOORD

“Kijk juf, wat ik gemaakt heb!” Ik zie het nog voor me, die  fonkelende oogjes van mijn kleutertjes tijdens mijn stage. De oogjes van verwondering en trots. Dat gevoel is onbeschrijflijk tof. Je staat in je klas als student – juf in spé – en ervaart hoeveel je de kleuters kan bijbrengen, ook al ben je zelf nog zoekende. Jij bent tijdens  de stage  dé juf naar wie ze heel erg opkijken. De liefde die je krijgt van deze  kleine vrienden is zo groot. Het is gewoon zalig om samen met kleuters de grote wereld in te stappen. Daarom doe ik het zo graag."

Anne-Christine Hendrickx

"De taak van een kleuterleraar is heel breed. Zo sta je in voor het oplossen van conflicten, geef je warmte en tederheid, maak je kleuters taalvaardig, ga je op ontdekking en nog zoveel meer. Kleuteronderonderwijs doe je met hart en ziel. Het is niet iets wat je doet, het is iets wat je bent."

Sydney Janssens, student

"De Proeftuin is net dat tikkeltje meer. Het werd al snel duidelijk dat het voor mij een tweede  thuis werd. Ik voelde mij er goed, geliefd, uitgedaagd en vooral begrepen. We mochten handelen, ontdekken en voelen met heel ons hart bij alles wat we deden. De leerstof die we kregen werd door ervaringen, vriendschappen en hard werk opgenomen alsof het ons eigen werd. Het samenwerken in jaardoorbrekende groepen gaf me een gevoel van sterkte, een gevoel dat ik er niet alleen voor stond, maar dat we  wel alleen stappen mochten zetten! Ik voelde me elke keer meer groeien in het leerkracht zijn."

Myrthe Fonteyn 

"Ik heb  aso (wetenschappen - wiskunde)  gevolgd in het  secundair onderwijs. Veel mensen  schrokken ervan dat ik voor kleuterleidster ging studeren omdat ik van een ‘hoge’ richting  kwam, maar ik heb hier nog geen seconde spijt van gehad! Ik vind zeker genoeg uitdaging in de lessen  en kan al mijn kennis inzetten om kleuters te prikkelen en te helpen ontwikkelen. Ik doe het heel graag. De docenten begeleiden je super goed in wat je nodig hebt: voor iedereen wat anders, voor iedereen wat wils.  Ik vind dat er een goede en leuke sfeer heerst tussen de  docenten en studenten. We worden goed gecoacht en kunnen  onszelf zijn. Dat maakt dat ik de  opleiding positief ervaar!"

Maya De Man