Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten aan het woord

"Ik heb er altijd van gedroomd om voor de klas te staan en met kinderen te werken. De stageperiodes zijn voor mij erg inspirerend: ik leer de leerlingen beter kennen en krijg de kans om te groeien als leraar. Ik ben zelf van Turkse afkomst en vind het ook belangrijk dat er genoeg diversiteit in het schoolteam zit. Op die manier kan ik echt een voorbeeld zijn voor ál mijn leerlingen."

Melda Safa, student

 "Een leraar ben je niet van 9 tot 4. Leraar zijn moet in je bloed zitten. Tijdens je eerste opleidingsjaar sta je al heel snel voor de klas, een sprong in het diepe voor sommigen, maar een super ervaring vanaf het eerste moment! Je wordt hierin ook goed begeleid en stapje voor stapje kan je groeien als leraar. Je beseft dan ook al heel snel of de opleiding écht iets voor jou is." 

 Marine Hoebregs, student

 "Toen ik begon aan de opleiding bachelor Lager Onderwijs, vroeg ik me af hoe het zou zijn om voor de klas te staan, maar ik kon al snel praktijkervaring opdoen."

Aline Doupagne, student

"Een diploma Lager Onderwijs biedt je heel wat mogelijkheden. Ik begon als ‘meester’ van kinderen van de tweede en derde graad. Daarna mocht ik leerkrachten begeleiden in Brussel en een taalbeleid in de grootstad uitzetten. Een enorme uitdaging! Nu ben ik zorgcoördinator en denk ik met mijn collega’s na over de optimale ontwikkeling van kinderen. "

Miech Donders, leraar en lector

 "In de vakken duurzaamheid en diversiteit en wereldleraarschap doe je de nodige inzichten en verschillende ervaringen op om een echte wereldleraar te worden."

Katrien Mertens, lector