Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Office management:

Studenten en alumni office management aan het woord

Business Translation And Interpreting

Ik was best zenuwachtig voor ik begon. Ik was al 20 en je zou ervan versteld staan hoe anders je dan al in het leven staat dan wanneer je 18 bent. Ook ben ik een student met een functiebeperking, dus ik had niet verwacht dat mijn start vlot zou verlopen.
Van het moment dat ik kennis maakte met de begeleiders hier op school, merkte ik echter dat ik me zorgen maakte om niets. Ze hebben mij enorm goed begeleid, altijd ondersteund. Hoewel ik, nu ik het hier gewend ben, minder begeleiding nodig heb, weet ik dat ik altijd kan aankloppen als er mij iets dwars zit. Ik voel me hier echt thuis.

Charlotte Ertryckx 

Er wordt veel nadruk gelegd op praktijkgerichte opdrachten en je persoonlijke ontwikkeling is key. De lectoren en begeleiders willen vooral dat je jezelf beter leert kennen, wat maakt dat je aan het einde van je traject ook sterker in je schoenen zal staan.
Zelf heb ik ook de stap gezet om voor het vak International Experience een aantal dagen naar Schotland te gaan, iets wat ik een jaar geleden nooit had gedaan! Je krijgt hier zoveel mooie kansen om te groeien. Er is niets leuker dan weten dat je uit je comfortzone bent gegaan en je dat ook alleen maar meer opportuniteit gaat opleveren in de toekomst.

Lorena Margiano

Nadat ik mijn bachelordiploma in Business Translation & Interpreting behaald had aan UCLL, ben ik doorgestroomd naar de master in het Tolken aan de KU Leuven. Ik merkte al snel dat de vele presentaties en andere mondelinge opdrachten in mijn vreemde talen (Engels, Frans en Spaans) me goed voorbereid hadden op wat er in dat zware schakeljaar komen zou.
Tijdens de vele praktijklessen leer je de geziene theorie toepassen, waardoor je je denkvermogen ontwikkelt en een gezonde dosis zelfvertrouwen kweekt. Dankzij de feedback van de docenten die vaak zelf vertaler of tolk zijn, leer je jezelf continu verbeteren. Naarmate je in de opleiding vordert, leer je om je medestudenten feedback te geven en ontwikkel je zo een kritische blik en leer je uit elkaars fouten.
Daarnaast zorgen activiteiten zoals de internationale week en de stage ervoor dat je nadenkt over wat je zelf graag zou willen doen later, en of dat daadwerkelijk iets is dat bij je past. Kortom, de leuke afwisseling tussen theorie en praktijk reiken je de nodige vaardigheden aan om je in eender welke context zelfzeker in een vreemde taal uit te drukken. Je krijgt de kans om je nog verder te verdiepen in de professionele taalwereld, en het is zeker de moeite waard om die met beide handen te grijpen!

Jill Verhoeven

Grenzen verleggen? Dat doe je door buiten je comfortzone te gaan. Dus niet naar de traditionele plaatsen zoals Spanje, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk. Nee! Dat doe je door naar het onbekende (en misschien onbeminde) Litouwen te reizen. Lichte cultuurschock? Check! Andere mentaliteit en manier van leven? Check! Een ongelooflijke ervaring in de stad Kaunas? Check! De University College
Kauno Kolegija ontving ons met open armen.
Samen met studenten uit Finland, Letland en Litouwen verdiepten we ons in het bedrijfsleven over verschillende culturen heen. Marketingstrategieën en sales pitches vlogen ons om de oren. Vreemden werden al snel vrienden ginder. Gelukkig was er nog genoeg tijd om Kaunas zelf te ontdekken. Het was zelfs zo prettig dat we er nog een weekendje Vilnius aan hebben gebreid!

Roel Laporte

Ik spreek heel graag andere talen en wou me hier ook verder in verdiepen. Tijdens de openlesdag en opendeurdag leerde ik de UCLL en de richting Bedrijfsvertaler-tolk kennen. Ik heb voor UCLL gekozen omdat er les wordt gegeven in kleine groepen. Bovendien kon ik hier kiezen voor het keuzetraject Bedrijfstolk en dat is waar ik naartoe wou.

Noortje Marijns

Mijn interesse in vreemde talen ligt aan de basis van mijn keuze voor Business Translation and Interpreting. Het is een studierichting die je intensief traint in het vertalen en tolken. Daarnaast krijg je ook een goede basis van office management. Ik onthoud vooral de persoonlijke aanpak van de docenten en de internationaliseringsmogelijkheden. Ik nam deel aan de internationale week in Madrid waar studenten uit verschillende Europese landen samenkomen om Spaanse businessterminologie onder de knie te krijgen. En in het laatste jaar deed ik een internationale stage in Keulen. Daar kreeg ik naast mijn activiteiten als stagiair vertaler ook de kans om als medewerker bij de Duitse klantendienst mijn Duits enorm te verbeteren.

Ruben Heyinck

Business And Languages

“WoodYou heeft ons de kans gegeven om ons ondernemersinstinct aan te wakkeren. We hebben leren samenwerken en omgaan met onze meningsverschillen en verschillende persoonlijkheden. Het was een onvergetelijke ervaring waardoor ieder van ons gegroeid is. We vonden het een zeer leerrijk project en we zouden deze kans zeker opnieuw grijpen.”

Laura De Kerf

Ik heb tijdens de opleiding veel geleerd door te DOEN. Zo kregen we bijvoorbeeld de kans om in het laatste jaar zelf een incentive reis uit te werken waarbij we rekening moesten houden met verschillende elementen zoals budget, vervoer, accommodatie, de variatie aan activiteiten etc. We leerden om ‘out of the box’ maar tegelijkertijd ook realistisch na te denken over de haalbaarheid van onze ideeën.
Ik zat zelf in het communicatieteam dat het slotevent organiseerde. Ik heb er mijn angst overwonnen om voor een groep te spreken. Alles wat ik tijdens het project geleerd heb over zakenreizen kan ik nu ook zelf gebruiken in mijn huidige job als Management Assistant bij Deloitte. Het was de perfecte ‘laatste’ voorbereiding op het echte werkleven!

Alexandra De Keyser

Tijdens mijn opleiding Business and Languages op de UC Leuven Limburg ben ik enorm gegroeid en heb ik veel bijgeleerd. De opleiding zorgt voor een goede combinatie van verschillende talen (Frans, Engels, Duits en optie Spaans) en ICT-vakken. Je leert hoe je moet telefoneren en vergaderen in het Frans en Engels. Je krijgt een zeer goede kennis van MS Office en ook managementvakken komen aan bod. Deze vakken zorgen voor een algemeen beeld van het bedrijfsleven. In de tweede fase is er een Small Business Project waar het de bedoeling is dat je je eigen zaak opricht met je medestudenten. Hier hou je de boekhouding bij, maak je reclame, verkoop je je dienst of producten … . Een project waar je veel leert over plannen, organiseren, samenwerken en evalueren. Voor mij is de opleiding een echte meerwaarde geweest. Tijdens de opleiding leer je echt wat er in de praktijk verwacht wordt.

Birgit Van Aken

“Dankzij de bidiplomering ben ik afgestudeerd als management assistant aan de UC Leuven Limburg. Als Franstalige was het zeker en vast niet gemakkelijk om de cursussen in het Nederlands te volgen maar de docenten, de opleidings- en Erasmuscoördinatoren hebben mij heel goed geholpen. Tijdens dat jaar heb ik de kans gekregen om aan leuke projecten deel te nemen zoals de organisatie van een viertalige zakenreis. Van mijn stage- en scriptiebegeleider kreeg ik heel veel steun. Zij heeft me geleerd om goed te plannen. Ik kreeg ook constant relevante feedback waardoor ik mijn stage en scriptie tot een goed einde heb kunnen brengen. Ten slotte heeft de bidiplomering de deur geopend naar een BanaBa Internationaal Bedrijfsmanagement.”

Laurane Colligon

“Als studente Business and Languages heb ik stage gelopen in het bedrijvencentrum BioVille. Ik ben er meteen kunnen blijven! Ik ben er nu verantwoordelijk voor de administratieve diensten en dat voor vier bedrijven binnen BioVille. De job houdt veel meer in dan ik verwacht had. Mijn takenpakket bevat onder meer: postverwerking, e-mailverwerking, financieel beheer, personeelszaken zoals loonverwerking, voorbereiding dagelijks bestuur en algemene vergadering, meetings voorbereiden, receptie: telefoneren en onthaal ... .
Deze taken gebeuren voornamelijk in het Nederlands en het Engels. Office Management was de ideale opleiding voor deze functie. Mijn job is zeer gevarieerd en dat is de reden dat ik iedere dag met plezier mijn werkdag start.”

Stephanie Parisi

Event And Project Management

Moving Minds @ work – Expert, drie intensieve weken hard werken aan het personeelsfeest voor Medialaan – de Persgroep Publishing (DPG Media). Een briefing ter plaatse, een concept uitwerken, feedback krijgen en teleurgesteld zijn, de draad weer oppikken en helemaal opnieuw beginnen en uiteindelijk de eindpitch winnen. Zo ging het er voor ons aan toe. Een heel leerrijke ervaring om zowel intensief in groep als met een klant samen te werken. Een eerste stap in de eventwereld.

Camille Ooghe

In het vak Eventorganisatie kregen we de opdracht van de Provincie Vlaams-Brabant om het congres CleanTech in een nieuw jasje te steken. Het moest een interessant, fris, vernieuwend en creatief concept worden. Geen evidentie maar toch is het ons gelukt om een concept uit te werken waarmee de opdrachtgever erg tevreden was. Wij hebben hard gewerkt en heel veel geleerd. Samen met het werkveld iets op poten zetten is de beste leerschool!

Lotte Vangeel

In ons 3de jaar liepen wij stage bij concert- en festivalorganisator Live Nation. Ze waren daar zo tevreden over ons dat we meteen na de stage vast in dienst zijn genomen. Valerie werkt sinds 2016 bij het Ticketing team en volgt dagelijks het verloop van concerten over heel België op. Ik werk sinds 2018 bij het Sponsoring team. Binnen dit team coördineer ik jaarlijks de verschillende sponsoractivaties op o.a.
Rock Werchter. Kriebelt het bij jou ook om aan de slag te gaan in de concerten festivalsector? Dan is deze opleiding alvast de juiste keuze om jouw droom, net als wij dat deden, waar te maken!

Valérie Paulus & Ella Dehandtschutter

Human Resource Management

In dit traject krijg je de kans om van alle aspecten van HR te proeven. Dankzij de verschillende bedrijfsbezoeken maak je kennis met organisaties die zich in deze sector vertoeven en krijg je verschillende tips & tricks mee van professionals die in de HR-wereld tewerkgesteld zijn.
Persoonlijk vind ik vooral de wekelijkse gastsprekers een meerwaarde aan de opleiding. Hun sterke getuigenissen motiveren mij steeds meer om voor deze sector te gaan. Aan de hand van stages en interactieve opdrachten biedt hogeschool UCLL je de kans om voldoende praktijkervaring op te bouwen, waardoor je achteraf zelfzeker en met een sterk diploma aan je carrière kan beginnen.

Ilse Indestege

Health Care Management

Toen ik aan de opleiding Health Care Management begon, wilde ik graag in een ziekenhuis werken. Tijdens een van de opleidingsstages ontdekte ik dat ik mij toch beter in mijn element voelde in de farmaceutische industrie. Vrijwel meteen na het afstuderen ben ik gestart bij Bayer als Pharmacovigilance Assistant. Hier zorgde ik voor de administratie van het departement, maar hielp ik ook met het verwerken van data.
De IT-gerichte vakken, de talenvakken en vooral de medische vakken komen hierbij heel goed van pas. Na 2,5 jaar keek ik uit naar een nieuwe uitdaging. Intussen werk ik bij Medtronic in Nederland als Clinical Safety Specialist. Hier heb ik dezelfde kansen gekregen als mijn collega’s met een universitair diploma. Het fijne aan dit diploma is de werkzekerheid en de variatie aan mogelijkheden die je hebt op de arbeidsmarkt. Je krijgt een stevige basis en de opleiding stoomt je klaar voor het werkveld. Je leergierigheid en motivatie doen de rest.

Charlotte Menten 

Het beroep is voortdurend in beweging. Als student krijg je een brede waaier aan taal-, IT-, medische en organisatorische vakken die inspelen op de uitdagingen van de arbeidsmarkt. Dankzij deze veelheid aan vakken studeer je af als administratieve duizendpoot. De communicatie tussen studenten en lectoren is laagdrempelig waardoor je steeds snel hulp en ondersteuning krijgt. Daarnaast bieden de monitoraten ook een extra duwtje in de rug.
De opleiding Health Care Management focust zowel op theorie als praktijk en die combinatie zorgde ervoor dat ik goed voorbereid aan mijn stage kon beginnen. Na een boeiende en uitdagende stage bij UZ Leuven kreeg ik onmiddellijk een arbeidscontract. Ik kijk met veel plezier terug op mijn opleiding.

Sofie Elsen

Na de opleiding Health Care Management ben je als een creatieve duizendpoot onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt. De opleiding
focust niet alleen op meertalige communicatie, maar ook op verschillende softwarepakketten én samenwerken. Tijdens mijn stage heb ik dan ook al deze theorie kunnen omzetten in de praktijk.
Telefoneren in een andere taal, verslagen en tabellen maken, notuleren en vergaderen schrikten mij allesbehalve af. Ook de medische terminologie heb ik onder de knie gekregen door de vakken anatomie, fysiologie en pathologie. Ik heb dan ook mijn stage op Pathologische ontleedkunde tot een goed einde kunnen brengen. Na mijn stage kreeg ik onmiddellijk een contract aangeboden als Medical Management Assistent bij UZ Leuven op de dienst Laboratoriumgeneeskunde.

Esther Willems

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds heeft al een aantal keren een beroep kunnen doen op studenten voor een onderzoek bij zijn leden.
Zo onderzochten UCLL- studenten van Health Care Management onder meer de tevredenheid over de dienstverlening en bogen anderen zich over het nut en belang van een goede hospitalisatieverzekering. Zo maakten de studenten concreet kennis met onderzoek en het maatschappelijk belang van de ziekte- en gezondheidsverzekeringen. Niet toevallig kwam één van deze studenten nadien bij ons in dienst!

Jürgen Constandt

"Sociale vaardigheden, taalkennis en een commerciële geest zijn heel erg belangrijk maar ook zeker administratieve vaardigheden. Staar je niet blind op één bepaalde functie, een opleiding Management Assistant stoomt je klaar voor het brede aanbod van de arbeidsmarkt!”

Katrien Raemaekers

“Ik heb de opleiding Bedrijfsvertaler-Tolk als zeer hands-on ervaren, met een hoge graad aan synergie tussen aanleren en toepassen. De opleiding biedt een degelijke houvast om op terug te vallen eens je met je carrière start. Het feit dat de opleiding ook een inspanning levert om de studenten zoveel mogelijk te laten proeven van het bedrijfsleven is zeker een pluspunt. Na mijn bachelordiploma heb ik nog een vervolgopleiding tot Master Meertalige Communicatie gevolgd om mijn horizon verder te verbreden. Toen ik bij KBC Bank startte had ik al snel een duidelijk beeld van waar ik met mijn loopbaan naartoe wilde. Op het moment dat de kans zich aanbood om naar Hong Kong te vertrekken heb ik deze dan ook met beide handen gegrepen.”

Silvie Vermoote

 

“In deze opleiding leer je je stap voor stap ontwikkelen als Bedrijfsvertaler-Tolk. De frequente vertalingen en tolkopdrachten bereiden je voor om na het einde van de bacheloropleiding met succes aan de slag te gaan. Je krijgt tal van internationale opportuniteiten. Zo kan je een internationale week in het buitenland bijwonen in het tweede jaar. En in het laatste jaar kan je, zoals ik, kiezen voor een uitwisseling aan een Franstalige  hogeschool. Een mooie ervaring waardoor ik mijn Frans nog meer onder de knie heb!”

Eva Cuypers

"De opleiding Office Management – Bedrijfsvertaler-Tolk heeft me perfect klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Eerst en vooral staat de stage die je mag doen, enorm goed op je cv. Na deze professionele bachelor beschik je bovendien over een grondige kennis van minstens drie vreemde talen (in mijn geval Frans, Engels en Duits). Met dit diploma op zak kan je in principe meteen aan de slag. Ikzelf ben echter uitgegaan van de uitstekende basis en heb die als opstap gebruikt naar mijn masterstudies Tolken in Brussel. Daar koos ik voor Frans en Duits, een topcombinatie voor de Belgische markt. Met een goede talenkennis ben je breed inzetbaar en houd je heel wat opties open."

Sarah Meynen

“De opleiding bedrijfsvertaler-tolk biedt een zeer mooie combinatie tussen de studie van talen en het praktisch gebruik ervan. We leren op een praktische manier hoe we die talen moeten gebruiken om zakelijke documenten te vertalen. Zo werken we in het vertaalbureau aan opdrachten voor externe opdrachtgevers uit het bedrijfsleven. Daarnaast krijgen we doorgedreven ICT-training zodat we efficiënt en vlot kunnen omgaan met de meest gebruikelijke programma’s en CAT-tools. De computer is immers onze beste vriend en onmisbaar bij vertaal- en tolkopdrachten.”

Sam Op de Beeck

 

“Tijdens het project in Professionele Ontwikkeling 3 nam ik deel aan de organisatie van het laatstejaarsevenement ‘Last Vegas’. Samen met elf andere medestudenten had ik het geluk om hieraan te mogen deelnemen. De foto’s ervan zijn nog steeds terug te vinden in de gangen van onze campus. We kregen complimenten van studenten en lectoren over de puike organisatie. Persoonlijk vond ik dit een super ervaring omdat we de theorie in de praktijk konden omzetten en de resultaten van ons evenement echt konden meemaken. Ik heb er alvast superveel van geleerd! Ook de samenwerking met de twee coördinerende lectoren en de andere studenten verliep heel goed, we hebben er samen een geweldige tijd van gemaakt!”

Shana Faes

“There is no ‘I’ in team”, dit is iets wat tijdens het hele project in Professionele Ontwikkeling 3 centraal stond. Je leert als toekomstige eventmanager dat samenwerken uiterst belangrijk is om tot een goed eindresultaat te komen. Dit laatste groepswerk binnen de muren van de UC Leuven Limburg bereidt je optimaal voor op wat volgt: een drie maanden durende stage bij een bedrijf van jouw keuze. Deze stage is het ideale moment om het werkveld te verkennen en om te zien wat je in je mars hebt. De opleiding die je gedurende drie jaar genoten hebt, komt volledig tot zijn recht en zorgt ervoor dat je zeker je mannetje kan staan op de werkvloer. Zowel de Professionele Ontwikkeling als de stage doen één ding: ze bereiden je voor op de toekomst. Ze geven je inzicht in het latere leven op de werkvloer. Zo kan je met een stapje voor op de concurrentie de deuren van de UC Leuven Limburg achter je toetrekken Limburg en het professionele avontuur tegemoet gaan!”

Larry Moens