Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Office management:

Studenten en alumni office management aan het woord

"Sociale vaardigheden, taalkennis en een commerciële geest zijn heel erg belangrijk maar ook zeker administratieve vaardigheden. Staar je niet blind op één bepaalde functie, een opleiding Management Assistant stoomt je klaar voor het brede aanbod van de arbeidsmarkt!”

Katrien Raemaekers

“Ik heb de opleiding Bedrijfsvertaler-Tolk als zeer hands-on ervaren, met een hoge graad aan synergie tussen aanleren en toepassen. De opleiding biedt een degelijke houvast om op terug te vallen eens je met je carrière start. Het feit dat de opleiding ook een inspanning levert om de studenten zoveel mogelijk te laten proeven van het bedrijfsleven is zeker een pluspunt. Na mijn bachelordiploma heb ik nog een vervolgopleiding tot Master Meertalige Communicatie gevolgd om mijn horizon verder te verbreden. Toen ik bij KBC Bank startte had ik al snel een duidelijk beeld van waar ik met mijn loopbaan naartoe wilde. Op het moment dat de kans zich aanbood om naar Hong Kong te vertrekken heb ik deze dan ook met beide handen gegrepen.”

Silvie Vermoote

 

“In deze opleiding leer je je stap voor stap ontwikkelen als Bedrijfsvertaler-Tolk. De frequente vertalingen en tolkopdrachten bereiden je voor om na het einde van de bacheloropleiding met succes aan de slag te gaan. Je krijgt tal van internationale opportuniteiten. Zo kan je een internationale week in het buitenland bijwonen in het tweede jaar. En in het laatste jaar kan je, zoals ik, kiezen voor een uitwisseling aan een Franstalige  hogeschool. Een mooie ervaring waardoor ik mijn Frans nog meer onder de knie heb!”

Eva Cuypers

"De opleiding Office Management – Bedrijfsvertaler-Tolk heeft me perfect klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Eerst en vooral staat de stage die je mag doen, enorm goed op je cv. Na deze professionele bachelor beschik je bovendien over een grondige kennis van minstens drie vreemde talen (in mijn geval Frans, Engels en Duits). Met dit diploma op zak kan je in principe meteen aan de slag. Ikzelf ben echter uitgegaan van de uitstekende basis en heb die als opstap gebruikt naar mijn masterstudies Tolken in Brussel. Daar koos ik voor Frans en Duits, een topcombinatie voor de Belgische markt. Met een goede talenkennis ben je breed inzetbaar en houd je heel wat opties open."

Sarah Meynen

“De opleiding bedrijfsvertaler-tolk biedt een zeer mooie combinatie tussen de studie van talen en het praktisch gebruik ervan. We leren op een praktische manier hoe we die talen moeten gebruiken om zakelijke documenten te vertalen. Zo werken we in het vertaalbureau aan opdrachten voor externe opdrachtgevers uit het bedrijfsleven. Daarnaast krijgen we doorgedreven ICT-training zodat we efficiënt en vlot kunnen omgaan met de meest gebruikelijke programma’s en CAT-tools. De computer is immers onze beste vriend en onmisbaar bij vertaal- en tolkopdrachten.”

Sam Op de Beeck

 

“Tijdens het project in Professionele Ontwikkeling 3 nam ik deel aan de organisatie van het laatstejaarsevenement ‘Last Vegas’. Samen met elf andere medestudenten had ik het geluk om hieraan te mogen deelnemen. De foto’s ervan zijn nog steeds terug te vinden in de gangen van onze campus. We kregen complimenten van studenten en lectoren over de puike organisatie. Persoonlijk vond ik dit een super ervaring omdat we de theorie in de praktijk konden omzetten en de resultaten van ons evenement echt konden meemaken. Ik heb er alvast superveel van geleerd! Ook de samenwerking met de twee coördinerende lectoren en de andere studenten verliep heel goed, we hebben er samen een geweldige tijd van gemaakt!”

Shana Faes

“There is no ‘I’ in team”, dit is iets wat tijdens het hele project in Professionele Ontwikkeling 3 centraal stond. Je leert als toekomstige eventmanager dat samenwerken uiterst belangrijk is om tot een goed eindresultaat te komen. Dit laatste groepswerk binnen de muren van de UC Leuven Limburg bereidt je optimaal voor op wat volgt: een drie maanden durende stage bij een bedrijf van jouw keuze. Deze stage is het ideale moment om het werkveld te verkennen en om te zien wat je in je mars hebt. De opleiding die je gedurende drie jaar genoten hebt, komt volledig tot zijn recht en zorgt ervoor dat je zeker je mannetje kan staan op de werkvloer. Zowel de Professionele Ontwikkeling als de stage doen één ding: ze bereiden je voor op de toekomst. Ze geven je inzicht in het latere leven op de werkvloer. Zo kan je met een stapje voor op de concurrentie de deuren van de UC Leuven Limburg achter je toetrekken Limburg en het professionele avontuur tegemoet gaan!”

Larry Moens