Overslaan en naar de inhoud gaan

Je zit in je laatste jaar secundair, maar kijkt ook al vooruit naar de wereld die na dat zesde jaar op je staat te wachten. Je vraagt je af hoe ‘anders’ het leven aan een hogeschool is. Ben je gewoon nu al toe aan een nieuwe uitdaging en wil je je blik verruimen?

Wat bieden wij je aan? 

Eenvoudig samengevat: wij programmeren op onze campus in Diepenbeek opleidingsonderdelen van de eerste fase op woensdagnamiddag na 14 uur en jij kan daarbij instappen. De lessen lopen over één semester.  Je volgt les samen met studenten van UCLL, legt examen af net zoals zij en je zal dus, net zoals zij, een credit kunnen verwerven voor het opleidingsonderdeel. 
Dit betekent dat je naast de ervaring die je alvast opdoet, voor dat opleidingsonderdeel vrijgesteld wordt wanneer je later instapt als ‘echte’ student. Ook elders kan je op basis hiervan een vrijstelling krijgen. 

Praktische afspraken

  • Je schrijft je in als student aan Hogeschool UC Leuven-Limburg met een creditcontract voor maximaal één opleidingsonderdeel per semester.
  • Je betaalt 50% van het studiegeld van een beurstariefstudent (54,40 euro).
  • Je krijgt hiervoor toegang tot het studieplatform Toledo en alle ICT-faciliteiten die UCLL voorziet voor haar studenten. Naast dit inschrijvingsgeld betaal je voor handboeken en cursussen of eventuele studiebezoeken, net zoals elke andere student.
  • Het academiejaar start op maandag 17 september. Het eerste semester loopt tot 1 februari 2019. Het tweede semester loopt van 4 februari 2019 tot 28 juni 2019. Wil je een opleidingsonderdeel volgen in het eerste semester, dan starten de lessen dus op woensdagnamiddag 19 september. De eerste les kan je telkens vrijblijvend bijwonen.

Leerkrediet, wat was dat nu weer?

Als je start in het Vlaamse hoger onderwijs, dan krijg je een leerkrediet van 140 studiepunten. Die virtueel gevulde rugzak gebruik je doorheen je volledige studieloopbaan. Er verdwijnen punten uit je rugzak wanneer je je inschrijft voor een opleidingsonderdeel. Ben je geslaagd voor het opleidingsonderdeel, dan win je de studiepunten terug.
Meer info over leerkrediet

Campus Diepenbeek, hoe kom ik daar?

Meer informatie

 

Meer weten? Inschrijven?

karolien.vlayen [at] ucll.be

Karolien Vlayen helpt je graag verder. Geef aan welke opleiding je wel interesseert, dan zoeken wij verder naar het gepaste vak.

karolien.vlayen [at] ucll.be ( )