Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Sociaal werk:

Dé weg naar een job als HR-professional

Met een diploma Sociaal werk, afstudeerrichting personeelswerk, heb je alle troeven in handen voor een job als HR-professional. Vanaf academiejaar 2019-2020 start een volledig nieuw programma (HR-traject) @ Campus Sociale School.  De krijtlijnen van het nieuwe curriculum kan je terugvinden in de rubriek ‘nieuw programma’.

Hieronder kom je te weten wie wij zoeken, waar je aan de slag kan en wat je eventueel na deze opleiding nog kan studeren. We zetten ook even onze troeven op een rijtje en inspireren je met de artikels van de bachelorprojecten van onze studenten. En als je ziet wat onze studenten vertellen over hun stage en buitenlandse ervaringen dan ben je wellicht niet meer te stoppen om ook HR-professional te worden.

gezocht: toekomstige hr-professionals 

  • Je bent graag met mensen bezig?  
  • Je wil hen begeleiden in hun loopbaan
  • Je bent een sterke communicator?
  • Je bent een teamplayer?  
  • Je wil meer weten over de arbeidsmarkt en deze kennis gebruiken om mensen aan een boeiende job te helpen?  
  • Je bent geboeid door economische, maatschappelijke, technische en/of ecologische vraagstukken en veranderingen
  • Je gebruikt verschillende kanalen zoals o.a. sociale media om geschikt personeel aan te trekken en om de juiste medewerkers te behouden? 

Als hr-professional leid je “werk” in goede banen: voor medewerkers én voor organisaties. 

Mensen en medewerkers oriënteren, talenten ontwikkelen, duurzame loopbanen uitbouwen, coachen, motiveren, hun inzetbaarheid vergroten, ondersteunen van welzijn & veiligheid, … zijn slechts enkele voorbeelden van belangrijke uitdagingen voor organisaties en de arbeidsmarkt van vandaag.

“Wil je met deze verschillende uitdagingen aan de slag gaan om zo evenwichten te vinden binnen een individuele- en/of organisatiecontext?”

Dan ben jij de toekomstige hr-professional waar we op zoek naar zijn!

 Aan uitdagingen in bedrijven en organisaties geen gebrek; de toekomst is aan de HR-professional!  Denk aan de verdere ontwikkelingen van nieuwe werkvormen, complexe overlegstructuren, diversiteit op de werkvloer, ... meer dan ooit wordt HR op al zijn talenten aangesproken  om samen met alle stakeholders tot duurzame en creatieve oplossingen te komen!

Jan Creemers (alumnus UCLL-PW)

waar kan ik aan de slag ?

Het hr-werkveld is een grote en diverse sector

Als hr-professional kan je aan de slag in het bedrijfsleven, bij de overheid, in de profit- of de social profit sector, in hr-departementen in productiebedrijven, ziekenhuizen, politiezones, … of in opleidingscentra, sociale secretariaten, uitzendkantoren of in hr- consultancy.

Toekomstige hr-professionals vinden snel werk!

wat kan ik nog verder studeren?

Een banaba Advanced Business Management optie HRM (UCLL) sluit mooi aan op deze opleiding of je kan ook gaan voor een masterdiploma via een schakelprogramma. 

Volg ons op sociale media!

join us on facebook

Of