Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Sociaal werk:

Studenten vertellen over hun stage:

Van stagiair tot medewerker … het zijn maar enkel stappen. 
Alumnus Bo zoekt op een creatieve manier naar nieuwe collega’s!

Lotte Eerdekens - IPN Brainpower

"IPN Brainpower, a headhunting firm that wants to be more! The C.E.O. gave me a chance to see behind the curtains of what IPN will become in the future: a headhunting agency that not just 'places', but also trains the leaders of tomorrow. My research looks at new ways of investing in human capital and compares it with the ways of training companies do right now. IPN gave me the entire experience: headhunting, business development, learning more about Horse Assisted Learning and so much more!"

ELLEN FRANCKEN - RIKOLTO

"Bij Rikolto (Vredeseilanden) was ik veel meer dan een stagiaire. Dankzij mijn hoofdproject, het invoeren van een nieuw evaluatiesysteem, had ik een échte impact op de organisatie en zijn medewerkers. Ik nam zelf beslissingen, ik adviseerde teamcoördinatoren, ik gaf ondersteuning waar nodig, ... Ik leerde daarnaast ook de in’s en out’s van de personeelsdienst. Ik nam zeer diverse taken op die steeds volledig afgestemd werden op mijn interesses en competenties. Bij Rikolto (Vredeseilanden) groeide ik niet alleen als personeelswerker, maar ook als mens."

PHOEBE HOMBROUX - PUNCH POWERTRAIN

"De afgelopen maanden heb ik van Punch Powertrain de kans gekregen om haar organisatiecultuur onder de loep te nemen. Dit met als doel de organisatie handvaten te bieden met betrekking tot het behoud en de optimalisatie van haar organisatiecultuur. Dankzij dit onderzoek heb ik allereerst geleerd om projectmatig en probleemoplossend te werken. Daarnaast heb ik de mogelijkheid gekregen om de verschillende hr-domeinen te verkennen en heb ik daarmee ook de personeelswerker in mezelf ontdekt. Kortom een periode waarin ik niet alleen meer heb geleerd over de organisatie en haar cultuur, maar ook over mezelf!"

FIEN VANDERSPIKKEN - IKEA

"IKEA Hasselt gaf me de uitdaging om rond het actuele thema wellbeing@work te werken. Mijn insteek van het project was het triggeren en het bijbrengen van bewustzijn van medewerkers rond hun eigen welzijn. In gemixte focusgroepen werd er uitgewisseld rond welzijn en nagedacht over concrete nieuwe voorstellen naar het managementteam.De verschillende afdelingen dachten na over waar problemen/noden liggen en wat de medewerkers zelf als oplossing zien. Het project toonde aan dat IKEA Hasselt meer moet inzetten op de betrokkenheid en de co-creatie van de werknemers wanneer het gaat over hun welzijn. Voor mij werd door dit project heel duidelijk hoe belangrijk het is om hier als hr strategisch mee bezig te zijn in een organisatie."

FREYA VAN GINDERBEEK - SIEMENS S.A.C. PERU

"Gedurende mijn stageperiode van 4 maanden bij Siemens S.A.C. Peru heb ik de kans gekregen om een volledig nieuw onboarding proces te ontwikkelen. Het doel van dit project was ervoor te zorgen dat alle werknemers zich welkom en ondersteund voelen in de organisatie en in hun nieuwe job. Tijdens deze stageperiode in het buitenland heb ik niet alleen erg veel geleerd over verschillende domeinen binnen Human Resources maar ook wat de invloed is van cultuur op de werkwijze van het departement en de organisatie. Hierdoor was het voor mij een enorm leerrijke ervaring."

LAURA VEREECKEN - ZIEKENHUIS OOST-LIMBURG

"Het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) heeft me een zeer leerrijk project laten uitvoeren. Het doel van het onderzoek was om het intranet van het ZOL, het ZOLnet genaamd, en de onthaalbrochure te optimaliseren zodat het gebruiksvriendelijker en efficiënter wordt om mee te werken. Door de diversiteit aan onderzoeken, ben ik met verschillende doelgroepen aan de slag kunnen gaan. Voor mijn resultaat heb ik kunnen samenwerken met verschillende hr- afdelingen wat ik zelf ervaar als een ontzettende meerwaarde."

FLOR VINCKX - HRWIJS

"Tijdens mijn stage bij HRwijs heb ik kennis gemaakt met diverse werkinstrumenten rond uiteenlopende hr-thema’s. Deze werkinstrumenten zijn in essentie simpele hulpmiddelen die toch een significante meerwaarde voor organisaties kunnen betekenen. Dit had mij warm gemaakt om zelf een laagdrempelig werkinstrument te ontwerpen dat een meerwaarde kan betekenen voor organisaties. Om dit instrument te kunnen ontwikkelen verdiepte ik me in de literatuur en kennis die door ervaringsdeskundigen werd vergaard rond teamcrafting en de rol die een leidinggevende hierin kan spelen. Zo heb ik voor mezelf de fundamenten kunnen leggen voor een vernieuwend en laagdrempelig werkinstrument dat hopelijk net als de andere werkinstrumenten van HRwijs een significante meerwaarde zal bieden aan de gebruikers ervan."

Bekijk de tool op de website van HRwijs.

LISA CORNELIS - FOOTPRINTS RECRUITING

"Footprints Recruiting gave me a chance to get to know one of the applicant tracking systems during my internship. We use this system for extracting and storing data, looking into application trends, improving the workflow for the recruiters and attracting more candidates. Seeing the value that this system adds to the recruitment process, it got me curious about three other digital trends in recruitment: gamification, serious games and artificial intelligence. These trends could be used to simplify the recruitment process and to attract more candidates. During my internship with Footprints Recruiting I had the chance to conduct an in-depth literature study regarding those three trends."