Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Sociaal werk:

hr ACROSS BORDERS

De hr- professional koppelt het zakelijke aan het sociale en is niet gebonden aan plaats of land.
Enkele voorbeelden van verhalen van buitenlandse stages bewijzen dat hieronder.

Maar kijk eerst even mee naar dit filmpje waarin onze studenten ook de stad Leuven en de campus Sociale School voorstellen aan internationale studenten!

groningen en namen 

De jaarlijkse ‘HRM dagen’, zijn een meerdaagse uitwisseling tussen HR studenten uit Groningen (Hanzehogeschool), Namen (Hennalux) en Leuven (UCLL).

Naast uitwisseling rond HR-topics ‘Wat met HR na Covid’, workshops en gastsprekers zorgen we ook voor sfeer en plezier.  De stadswandeling (leren kennen van de gaststad), Campus cup, quiz, … zijn hier voorbeelden van. 

Het filmpje geeft een inkijk in deze dagen die wegens Corona volledig ‘virtual’ werden georganiseerd.  We kijken alvast uit naar de ‘live’ editie 2022

VANCOUVER

Lisa Cornelis verbleef in Vancouver, Canada. Ze had een stageplaats bij Footprints Recruitment, een bedrijf dat leerkrachten werft over de hele wereld voor scholen en schoolgemeenschappen in het Midden-Oosten en Azië. Vanaf de screening en het telefooninterview moeten kandidaten stap voor stap begeleid worden tot het moment dat ze lesgeven in een ander werelddeel. Lisa bood administratieve en communicatieve ondersteuning in dat proces.

Lisa: “Ik vond het bijzonder fijn dat ik zelf accenten mocht leggen. Zo heb ik ervoor gekozen om de toekomst voor e-recruitement te onderzoeken. Mijn focus lag op gamification/serious games, artificial intelligence en big data & hr analytics."

Deze buitenlandse stage was een levenservaring die ik nooit meer zal vergeten.

Lisa

Ook Lotte Eerdekens liep stage in Vancouver. Ze werkte er in het Headhunterskantoor IPN Brainpower Consulting. Daar hield ze zich bezig met het herschrijven en posten van vacatures, actief headhunten, rekruteren, marktonderzoek… Samen met de CEO en de collega’s zocht en vond ze de beste ingenieurs en managers over de hele wereld.

 

Lotte: “Ook mijn bachelorproef was heel bijzonder. Mijn CEO trainde andere CEO’s en managers in leiderschap en soft skills met paarden. In mijn eindwerk onderzocht ik of bedrijven klaar zijn voor dergelijke nieuwe vormen van trainingen.”

 

Dit was de beste beslissing van mijn leven.

Lotte

PERU                                                                                   

Freya Van Ginderbeek zocht het zuidelijker: Zij verbleef in een internationaal studentenhuis in Miraflores, een district van Peru.

Tijdens de week werkte ze op de hr-afdeling van Siemens SAC aan een onboarding proces, zodat nieuwe medewerkers vanaf de eerste dag goed worden opgevangen. Daarvoor had ze dagelijkse meetings met hr partners, business partners en werknemers om te brainstormen over ideeën en nieuwe processen uit te schrijven.

Daarna was het tijd om wat cultuur op te snuiven. “’s Avonds gingen we naar zee, naar de kraampjes met artisanale goederen in het Kennedypark of naar een van de lekkere restaurantjes die Lima rijk is. In het weekend verkende ik het land zoals de oase Huacachina in het midden van de woestijn. Peruvianen zijn heel erg open. Ze zijn  heel behulpzaam en leren me alles over hun cultuur,” vertelt Freya.

Deze stage is voor de perfecte combinatie van het exploreren van een nieuw land, het smeden van nieuwe vriendschappen én het ontdekken van jezelf.

Freya