Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Sociaal werk:

maatschappelijke advisering

Een maatschappelijk adviseur maakt mensen wegwijs op kwetsbare momenten in hun leven. Je ontwikkelt expertise in de sociale economie, armoedebestrijding, arbeidsbemiddeling en trajectbegeleiding.

Maar ook sociale rechtvaardigheidsvraagstukken, sociale actie en sociale beleidsvoering krijgen aandacht.
Daarenboven word je vaardig in advisering, belangenverdediging en sociale rechtsbedeling.

Wat word je na deze opleiding

Met de Professionele Bachelor Sociaal Werk afstudeerrichting Maatschappelijk Adviseur ligt de wereld aan jouw voeten. Hieronder is een greep uit de jobtitels die verwant zijn met deze opleiding. Voer ze gerust eens in op een aantal vacaturesites om de vele mogelijkheden te ontdekken:

  • Consulent opleidings- en beroepsoriëntatie 
  • Juridisch hulpverlener en bemiddelaar
  • Arbeidsconsulent 
  • Projectleider lokale ontwikkeling
  • Medewerker lokale ontwikkeling
  • Monitor-begeleider in de sociale economie
  • Enzovoort

Studieprogramma

Voor heel de bachelor Sociaal Werk is fase 1 van de opleiding voor elke student quasi hetzelfde. In fase 2 en 3 word je steeds meer opgeleid in kader van en vertrouwd met de afstudeerrichting waar je aan het begin van je studie voor koos. In dit geval is dat maatschappelijk adviseur. Benieuwd wat er op het programma staat in fase 2 en fase 3 van je opleiding? Bekijk het in detail in de tabel onderaan!

Wegens een constante zoektocht naar innovatie en verbetering worden de studieprogramma's voor fase 2 en 3 momenteel nog gefinaliseerd en geoptimaliseerd. Kom binnenkort dus zeker nog eens terug naar deze pagina, we doen ons best om ze zo snel mogelijk online te krijgen!

Bekijk hier het studieprogramma van de afstudeerrichting Maatschappelijke Advisering:

Studieprogramma

Bekijk ons filmpje!

Meer info en inschrijven

Interesse in getuigenissen, vervolgopleidingen, internationalisering? Klik dan op de bijhorende titels in het navigatiemenu links op deze pagina.

Ben je overtuigd of heb je nog vragen? Klik dan op de knop onderaan, daar vind je de weg naar onze inschrijvingen of de contactpersonen die ongetwijfeld jouw vragen kunnen beantwoorden.

klik hier voor meer info en inschrijven