Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Biotechnologie graduaat:

Getuigenissen

In maart heb ik me al op de jobmarkt begeven zonder mijn diploma in handen, maar met de belofte om het diploma zeker te halen. Ik mocht direct beginnen bij Continental Foods als QA/QC-assistente mét vast contract van onbepaalde duur. We zijn een klein team, dus de taken zijn heel divers; (afval)wateranalyse, glutenanalyse, microbiologie ... .
Ik ben heel tevreden met mijn job en doe het ontzettend graag! Dus als u bv. bij een BBQ sauzen van Devos Lemmens op tafel hebt staan, dan weet u nu dat ze door mij getest zijn. Bedankt om mij te begeleiden en daardoor mede voor gezorgd dat ik nu een job met volle goesting kan doen!

Annelies Van Den Borre

Afgelopen juli heb ik een belangrijke beslissing genomen en heb ik mijn ontslag gegeven om ‘iets’ te gaan doen met mijn nieuwe diploma. Het was vervolgens vrij snel duidelijk dat de graduaat biotechnologie gemakkelijk deuren opent op de arbeidsmarkt (althans in combinatie met een ander diploma, is mijn persoonlijke ervaring). Men is ook vaak positief verrast over de technische kennis die we hebben meegekregen tijdens de opleiding. Jullie mogen m.a.w. terecht fier zijn op de opleiding die jullie hebben uitgewerkt! Het heeft er ook toe geleid dat ik binnenkort start met een nieuwe job bij UNIVEG als jr product manager, misschien ken je hen? Zij leveren groenten, fruit, salades, … aan de grote retailers in België (Delhaize, Makro/Metro, ….). Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit. Mijn en jullie inspanningen hebben dus zeker hun vruchten afgeworpen (pun intended) na mijn afstuderen. Bedankt voor je coaching vorig jaar en veel succes met de nieuwe opstart!

Jolijn

Gebrek aan ervaring
"Totaal schoolmoe en zonder diploma verliet ik op mijn 18e de schoolbanken. Ik volgde een aantal opleidingen met succes, maar het gebrek aan ervaring en het feit dat ik ondertussen aan de slag was als huishoudhulp speelde mij te parten in mijn zoektocht naar werk. Bovendien miste ik iets in de opleidingen die ik gevolgd had."

Stiekeme interesse
"Mijn interesse lag eigenlijk in het wetenschappelijk onderzoek, ik twijfelde of ik deze richting zou aankunnen, ik had immers geen wetenschappelijke of wiskundige achtergrond. Uiteindelijk heb ik na lang twijfelen mij ingeschreven voor de opleiding gegradueerde in de biotechnologie."

Docenten motiveerden me
"De twijfel die ik had bleek ongegrond, de opleiding is met momenten wel zwaar en vraagt het nodige doorzettingsvermogen. Maar het docententeam zorgde voor de nodige motivatie, bovendien waren de cursussen steeds goed opgebouwd, en ik kon ik met vragen steeds terecht bij de docenten. Voor mij persoonlijk was het van anorganische chemie het moeilijkste vak van de opleiding, ook de presentaties die bij bepaalde vakken moeten gegeven worden zorgden voor de nodige stress, maar waren tegelijkertijd een goede voorbereiding op het eindwerk."

Stage als sluitstuk 
"De stage vormt het sluitstuk van de opleiding, de zoektocht naar een stageplaats liep bij mij niet van een leien dakje. Ik had voor mezelf een lijstje opgesteld met, in volgorde van belangrijkheid, wat ik zocht in een stage plaats. Met een beetje geluk en een duwtje in de rug van één van de docenten vond ik een stageplaats die voldeed aan alles wat ik verwachte van mijn stage."

Begeleidingstijd voor mij
"Op mijn stageplaats was ik, zoals ze zeggen, met mijn gat in de boter gevallen. Mijn copromotor maakte tijd om mij te begeleiden en zorgde ervoor dat ik de juiste richting uitging, mijn labo begeleidster heeft mij tijdens mijn 2 maand durende stage ontzettend veel bijgeleerd. Dit in combinatie met de begeleiding die ik kreeg van mijn promotor zorgde ervoor dat ik een goede prestatie neerzette bij de verdediging van mijn eindwerk."

Springplank naar de toekomst
"De dag na mijn verdediging kreeg ik een telefoontje van mijn copromotor met de vraag of ik in het labo wil komen werken. Het gaat om een tijdelijke opdracht maar ik bekijk het als een springplank naar de toekomst toe. Van huishoudhulp naar laborante, van een carrièreswitch gesproken. Aan de studenten die nu de opleiding biotechnologie volgen zou ik zeggen als je hart in de wetenschap ligt; ga er dan voor, het zal af en toe moeilijk zijn maar het loont de moeite."

Marleen Derweduwe