Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Biotechnologie graduaat:

Getuigenissen

Ook indien je nog geen voorkennis hebt van wetenschappelijke vakken, ben je welkom in deze opleiding. Dit graduaat is geschikt voor iedereen die een hart voor wetenschap heeft.

De opleiding is op het lijf geschreven van beginners, maar ook geschikt voor studenten die wel al wat achtergrond hebben. We starten met introductievakken, en ook in coronatijden sta je er niet alleen voor. Onze lectoren staan altijd klaar voor feedback, ook in online lessen.

Benieuwd naar de ervaringen van je voorgangers? We vroegen onze pas afgestudeerde studenten naar hun bevindingen:

In mijn laatste semester heb ik me al op de jobmarkt begeven,  met de belofte  om het diploma zeker te halen. Ik mocht direct beginnen bij Continental Foods als QA/QC-assistente mét vast contract van onbepaalde duur.

We zijn een klein team, dus de taken zijn heel divers; (afval)wateranalyse, glutenanalyse, microbiologie ...  Ik ben  heel tevreden met mijn job en doe ze  met volle goesting

Annelies

Nadat ik afstudeerde, heb ik mijn ontslag gegeven om ‘iets’ te  doen met mijn nieuwe diploma. Het was  vrij snel duidelijk dat het graduaat biotechnologie  deuren opent. Men is ook vaak positief verrast over de technische kennis die we hebben meegekregen tijdens de opleiding.

Ik start binnenkort  met een nieuwe job bij UNIVEG als jr product manager.  Zij leveren groenten, fruit, salades, … aan de grote retailers in België (Delhaize, Makro/Metro, ….). Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit.

Mijn en jullie inspanningen hebben dus zeker hun vruchten afgeworpen (pun intended) na mijn afstuderen!

Jolijn

studietrajectbegeleider-sessie


"Mijn interesse lag eigenlijk in het wetenschappelijk onderzoek, ik twijfelde of ik deze richting zou aankunnen, ik had immers geen wetenschappelijke of wiskundige achtergrond. De twijfel die ik had bleek ongegrond, het docententeam zorgde voor de nodige hulp en motivatie, bovendien waren de cursussen steeds goed opgebouwd,.

Voor mij persoonlijk was het van anorganische chemie het moeilijkste vak van de opleiding.   Met een beetje geluk en een duwtje in de rug van één van de docenten vond ik een stageplaats die voldeed aan alles wat ik verwachtte.

Op mijn stageplaats was ik met mijn gat in de boter gevallen. Mijn copromotor maakte tijd om mij te begeleiden en zorgde ervoor dat ik de juiste richting uitging, mijn labobegeleidster heeft mij tijdens mijn 2 maand durende stage ontzettend veel bijgeleerd. 

 Aan de studenten die nu de opleiding biotechnologie volgen zou ik zeggen als je hart in de wetenschap ligt; ga er dan voor, het zal af en toe moeilijk zijn, maar het loont de moeite."

Marleen 

Studenten met een microreactor


Voor mij was deze opleiding biotechnologie dé ideale combinatie voor werknemers die toch graag willen bijstuderen. De combinatie werk/school is zeker niet vanzelfsprekend. Een stevige dosis moed, motivatie en sociale opofferingen zijn er voor nodig.
Maar het was het waard! Ik heb de kans gekregen om stage te kunnen doen aan de KU Leuven en heb op deze manier enorm veel ervaring kunnen opdoen op korte tijd. Ik sta nu veel zekerder in mijn schoenen!

Nena