Overslaan en naar de inhoud gaan

Elektromechanische systemen Heverlee
Graduaat

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Elektromechanische systemen graduaat Heverlee:

De gegradueerde in de elektromechanische systemen is een onmisbare schakel voor de technische processen in het bedrijf! Door preventieve acties en aanpassingen uit te voeren, verhoog je samen met de collega's de productiviteit van het systeem en minimaliseer je de stilstand ervan.

wat leer je?

  • Probleemoplossend denken en handelen;
  • Zelfstandig handelen;
  • Veel aandacht te hebben voor veiligheid;
  • Duurzame oplossingen en aanpassingen voor te stellen;
  • Je soft skills ontwikkelen.

contacten leggen

Je komt terecht op een arbeidsmarkt die op zoek is naar sterke arbeidskrachten met dit profiel. Door het grote aandeel werkplekleren in de opleiding leer je het werkveld goed kennen en kan je al de nodige contacten leggen tijdens de opleiding.

 

onderhoudstechnieken

onderhoudstechnicus, een beroep met toekomst!

Als onderhoudstechnicus sta je in voor de goede werking van industriële machines en installaties. 
Weetje: onderhoudstechnicus is een knelpuntberoep. Heel wat werkzekerheid dus!

een veelzijdige job = een veelzijdige opleiding

De opleiding is doorspekt met werkplekleren waarbij je in toenemende mate zal functioneren en leren in een zo realistisch mogelijke werksituatie. Je plant en voert onderhoudsactiviteiten uit met als doel de functionaliteit (prestaties, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, veiligheid, duurzaamheid, …) van industriële machines, installaties of systemen te behouden, aan te passen of te verbeteren. Je leert plannen en schema’s lezen en interpreteren. Je ontdekt hoe je storingen en fouten opspoort en herstelt. Je leert hoe je machines installeert, onderhoudt en herstelt. Hoe lokaliseer je een defect en hoe bepaal je de juiste technische oplossing? Jij bent de expert!  In vele gevallen zal je ook meedenken over verbeteringen en aanpassingen aan machines en installaties.

onderhoudsmanagement

Bij interventies zal je alles registreren zoals aard van de storing, tijdstip en oplossing. Je zal je ongedane kennis uitwisselen met collega-techniekers maar ook met operatoren. Je zorgt voor optimalisatie naar onderhoudsprocedures, werkwijzen en technische fiches toe.

je graduaatdiploma op zak!

Dan ben je klaar voor een boeiende en uitdagende job in het bedrijfsleven. Of om bij UCLL via een vervolgtraject een Professionele Bachelor Elektromechanica, afstudeerrichting ‘Onderhoudstechnologie’ te behalen.