Overslaan en naar de inhoud gaan

Elektromechanische systemen Heverlee
Graduaat

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Elektromechanische systemen graduaat Heverlee:

Elektromechanische systemen

brochure via e-mailProgramma Campus

 

 

De gegradueerde in de elektromechanische systemen is een onmisbare schakel voor de technische processen in het bedrijf! Door preventieve acties en aanpassingen uit te voeren, verhoog je samen met de collega's de productiviteit van het systeem en minimaliseer je de stilstand ervan.

wat leer je?

 • Probleemoplossend denken en handelen;
 • Zelfstandig handelen;
 • Veel aandacht te hebben voor veiligheid;
 • Duurzame oplossingen en aanpassingen voor te stellen;
 • Je soft skills ontwikkelen.

contacten leggen

Je komt terecht op een arbeidsmarkt die op zoek is naar sterke arbeidskrachten met dit profiel. Door het grote aandeel werkplekleren in de opleiding leer je het werkveld goed kennen en kan je al de nodige contacten leggen tijdens de opleiding.

2 afstudeerrichtingen

 

Semester 1

We bieden in het eerste semester van de opleiding in dagtraject gemeenschappelijke vakken, zoals ‘Verkenning van de werkplek’. Zo krijg je inzicht in beide afstudeerrichtingen.

SEMESTER 2

Vanaf semester 2 kan je dan in dagtraject een onderbouwde keuze maken voor een specifieke afstudeerrichting.

afstudeerrichting onderhoudstechnieken (Diepenbeek én Heverlee)

ONDERHOUDSTECHNICUS,EEN BEROEP MET TOEKOMST!

 

Als onderhoudstechnicus sta je in voor de goede werking van industriële machines en installaties. Weetje: onderhoudstechnicus is een knelpuntberoep. Heel wat werkzekerheid dus!

 

ONDERHOUDSMANAGEMENT

 

Bij interventies zal je alles registreren zoals aard van de storing, tijdstip en oplossing. Je zal je opgedane kennis uitwisselen met collega-techniekers maar ook met operatoren. Je zorgt voor optimalisatie naar onderhoudsprocedures, werkwijzen en technische fiches toe.

 

JE GRADUAATSDIPLOMA OP ZAK?

 

Dan ben je klaar voor een boeiende en uitdagende job in het bedrijfsleven. Of om bij UCLL via een vervolgtraject een Professionele Bachelor Elektromechanica, afstudeerrichting ‘Onderhoudstechnologie’ te behalen.

 

EEN VEELZIJDIGE JOB = EEN VEELZIJDIGE OPLEIDING

 

Werkplekleren is een groot deel van deze opleiding, waarbij je in toenemende mate zal leren in een zo realistisch mogelijke werksituatie.

 • Je plant en voert onderhoudsactiviteiten uit met als doel de functionaliteit industriële machines, installaties of systemen aan te passen of te verbeteren.
 • Je leert plannen en schema’s lezen en interpreteren.
 • Je ontdekt hoe je storingen en fouten opspoort en herstelt.
 • Je leert hoe je machines installeert, onderhoudt en herstelt.

afstudeerrichting meet-en regeltechnieken (Diepenbeek)

ONDERHOUDSTECHNICUS,EEN BEROEP MET TOEKOMST!

Als meet- en regeltechnicus sta je in voor de goede afstelling van industriële machines en installaties. Ook meet- en regeltechnicus is een knelpuntberoep. Eens afgestudeerd is je werkzekerheid dus groot!

 

MEET- EN REGELMANAGEMENT

Bij interventies zal je alles registreren zoals aard van de ontregeling, tijdstip en oorzaak. Je zal je opgedane kennis uitwisselen met collega-techniekers maar ook met operatoren. Je zorgt voor optimalisatie naar metingsprocedures, werkwijzen en technische fiches toe.

 

een veelzijdige job = een veelzijdige opleiding

 

Werkplekleren is een groot deel van deze opleiding, waarbij je in toenemende mate zal leren in een zo realistisch mogelijke werksituatie.

 • Je plant en voert onderhoudsactiviteiten uit met als doel de functionaliteit industriële machines, installaties of systemen aan te passen of te verbeteren.
 • Je leert plannen en schema’s lezen en interpreteren.
 • Je ontdekt hoe je storingen en fouten opspoort en herstelt.
 • Je leert hoe je machines installeert, onderhoudt en herstelt.

 

JE GRADUAATSDIPLOMA OP ZAK?

 

Dan ben je klaar voor een boeiende en uitdagende job in het bedrijfsleven. Of om bij UCLL via een vervolgtraject een PBA Elektromechanica afstudeerrichting ‘Automatisering’ te behalen.