Overslaan en naar de inhoud gaan

Elektromechanische systemen Heverlee
Graduaat

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Elektromechanische systemen graduaat Heverlee:

Onderhoudstechnicus, een beroep met toekomst!

Als onderhoudstechnicus sta je in voor de goede werking van industriële machines en installaties.
Weetje: onderhoudstechnicus is een knelpuntberoep. Heel wat werkzekerheid dus!

Een veelzijdige job = een veelzijdige opleiding

De opleiding is doorspekt met werkplekleren waarbij je in toenemende mate zal functioneren en leren in een zo realistisch mogelijke werksituatie. Je plant en voert onderhoudsactiviteiten uit met als doel de functionaliteit (prestaties, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, veiligheid, duurzaamheid, …) van industriële machines, installaties of systemen te behouden, aan te passen of te verbeteren. Je leert plannen en schema’s lezen en interpreteren. Je ontdekt hoe je storingen en fouten opspoort en herstelt. Je leert hoe je machines installeert, onderhoudt en herstelt. Hoe lokaliseer je een defect en hoe bepaal je de juiste technische oplossing?

Jij bent de expert! En in vele gevallen zal je ook meedenken over verbeteringen en aanpassingen aan machines en installaties.

Onderhoudsmanagement

Bij interventies zal je alles registreren zoals aard van de storing, tijdstip en oplossing. Je zal je opgedane kennis uitwisselen met collega-techniekers maar ook met operatoren. Je zorgt voor optimalisatie naar onderhoudsprocedures, werkwijzen en technische fiches toe.

Je graduaatsdiploma op zak!

Dan ben je klaar voor een boeiende en uitdagende job in het bedrijfsleven. Of om bij UCLL via een vervolgtraject een Professionele Bachelor Elektromechanica, afstudeerrichting ‘Onderhoudstechnologie’ te behalen.

 

Het Graduaat in de Elektromechanische systemen is een opleiding van 120 studiepunten met twee
afstudeerrichtingen.
• Onderhoudstechnieken (avondonderwijs op campus Leuven / dagonderwijs op campus Diepenbeek)
• Meet- en regeltechnieken (dagonderwijs op campus Diepenbeek).
 

onder voorbehoud van goedkeuring door de Vlaamse Regering