Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet meer in aanbod 2020-2021

Het graduaat "Marketing" wordt momenteel omgevormd tot graduaat "Marketing- & Communicatiesupport", één van de 4 managementgraduaten die UCLL voor het komende academiejaar 2020-2021 aanbiedt, naast bv. het graduaat "Winkelmanagement" dat er inhoudelijk ook bij aansluit. 
 
Naast deze graduaatsopleidingen omvat het UCLL-aanbod ook de verwante avondopleiding  "Bedrijfmanagement - afstudeerrichting Marketing", een professionele bacheloropleiding die het komende academiejaar 2020-2021 voor het eerst ingericht wordt.

Onderstaande inhoud over het graduaat "Marketing" wordt nog ter referentie getoond voor studenten die dit graduaat nu aan het volgen zijn in het huidige academiejaar 2019-2020.

maak van jezelf een sterk merk

Je doorloopt een leertraject dat je onderdompelt in Marketing, Sales, communicatie en nieuwe media. Spelenderwijs verwerf je een communicatieve en klantgerichte attitude. Specialisten uit de bedrijfswereld leren je alle knepen van het vak. De perfecte start van een snedige loopbaan als marketeer.

niet uit boeken, maar uit de praktijk

Van bij de start test je de opgedane kennis meteen uit in de praktijk. In kleine groepen oefen je tal van commerciëlebasissituaties. Stap voor stap krijg je meer zelfvertrouwen en commerciële flair.

je eigen merk lanceren

Al vlug zet je met een paar medestudenten een marketingproject op. Op basis van een marktonderzoek lanceer je je eigen merk. Alle aspecten van de marketing komen hier aan bod: positionering, prijszetting, distributie, communicatie en verkoop en afsluitend een financieel plan. Op die manier krijg je zicht op de do’s en don’ts van het vak.

een real-life case in een onderneming

In de laatste fase van je opleiding krijg je een concrete uitdaging op je bord. Samen met je collega’s, je promotor van UCLL en je externe bedrijfspromotor ga je op zoek naar oplossingen voor een echt marketingprobleem in een reëel bedrijf.

Je merkt het: bij UCLL staan praktijk en projecten centraal.
Je leert in team werken en eigen ideeën en doelstellingen glashelder formuleren. Je scherpt je creativiteit aan. Je verwerft een persoonlijke en commerciële maturiteit. De basis voor een schitterende carrière.

je graduaatsdiploma op zak!

Dan ben je klaar voor een boeiende en uitdagende job in het bedrijfsleven. Of om bij UCLL via een vervolgtraject een Professionele Bachelor Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting ‘Marketing’ te behalen.

 

Instappen in deze opleiding kan het hele jaar door. Nieuwe inschrijvingen kunnen op elk ogenblik van het academiejaar gebeuren.