Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Biotechnologie graduaat:

Graduaat Biotechnologie

 

Programma Getuigenissen Campus

 

Een hart voor wetenschap en de nodige inzet is het belangrijkste om te starten aan dit graduaat. Onze lectoren coachen en begeleiden je - ongeacht  je voorkennis of studiepuntensaldo - naar een diploma dat sterk staat op de jobmarkt. 

 

 

Je krijgt bij je start in deze opleiding meteen een basisvorming in de chemie, biochemie en biologie. Het accent ligt hierbij op de praktijk, met de nodige aandacht voor kwaliteit en veiligheid.

Je kan aan de slag bij een groot aantal bedrijven via de focus op toepassingen van biotechnologie in de voedingssector, milieuzorg, medische sector van de gentechnologie en in de agro-industrie.

een nuttige wetenschap

De biotechnologie manipuleert op een doordachte en gecontroleerde manier levende cellen of componenten ervan voor nuttige doeleinden. In de industrie wordt ze aangewend om bijvoorbeeld op grote schaal producten te synthetiseren of af te breken.

een jonge wetenschap

De biotechnologie als wetenschap bestaat nog niet zo lang, toch worden micro-organismen al eeuwen ten dienste van de mens gemanipuleerd. Denken we bijvoorbeeld aan: het brouwen van bier met behulp van gist, het bereiden van kaas en yoghurt met melkzuurbacteriën, het laten rijpen van wijn, rijzen van brood, enzovoort. Ze vond dus haar oorsprong in de voedingssector.

De laatste decennia heeft de biotechnologie tal van nieuwe inzichten verworven. Zo werden bv. mogelijkheden ontdekt om de erfelijke eigenschappen van cellen te veranderen.
 

een praktijkgerichte wetenschap

Je begint deze opleiding natuurlijk met een basisvorming in de chemie, de biochemie en de biologie. Het accent ligt hierbij niet op de theorie, maar op de praktijk. Vandaar de bijzondere aandacht voor de toepassingen van de biotechnologie in de voedingssector, de milieuzorg, de medische sector, de sector van de gentechnologie en de agro-industrie.

Telkens met de nodige aandacht voor kwaliteit en veiligheid.