Overslaan en naar de inhoud gaan

Internet of Things
Graduaat

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Internet of Things graduaat:

Internet of THINGS

Programma Campus Meer info

 

geen science fiction

Slimme keuze om door het volgen van deze opleiding binnen te stappen in de fascinerende wereld van het SMART-gebeuren! Je kiest voor een richting met toekomst, waarbij jij de reden bent dat apparaten (Things) naast hun 'gewone' gebruik ook via het internet tot leven komen.

Volgens inschattingen zijn er in 2020 ongeveer 20 miljard allerhande smart devices aan het IoT verbonden. Dat gaat verder dan smartphones:

  • wagens
  • koelkasten
  • belichting
  • machines in landbouwbedrijven
  • apparaten in de gezondheidszorg

Jij wordt de reden dat iemand van thuis uit kan checken welke data een apparaat binnenkrijgt en wat dat apparaat op dat moment presteert.

Je bent dus wellicht al eens in contact gekomen met the Internet Of Things. Er is een grote nood aan techniekers die elektronica en netwerken integreren met intelligente systemen. Ben jij erbij?

 

 

Geïntegreerde technologie

IoT ligt op het raakpunt van elektronica, netwerken en programmeren. 

We leiden je op tot de embedded developer (hardware en software) van de smart devices van de toekomst.

 Je verwerft hands-on ervaring met  smalbandige IoT-netwerken zoals LoRaWAN, NB-IoT en Sigfox met de nodige aandacht voor beveiliging en privacy.

 

IOT-projecten

Je opleiding is doorspekt met geïntegreerde IoT-projecten die gaandeweg groter worden en uitmonden in de realisatie van een eindproef. Zo ben je startklaar om als technieker het Internet of Things mee vorm te geven.