Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Je bent definitief ingeschreven voor de Banaba Buitengewoon onderwijs (& Ondersteuningsteams) aan de Lerarenopleiding op Campus Hertogstraat in Heverlee. Hieronder vind je alle info om je start bij UC Leuven-Limburg optimaal te laten verlopen. We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten.

Start academiejaar 2019-2020

Het academiejaar start voor jou op woensdag 18 september 2019.

  • De studenten van de Banaba Buitengewoon onderwijs – Voltijdse dagopleiding worden op woensdag 18 september vanaf 9u30 verwacht op Campus Hertogstraat. We starten stipt om 10u00 met een infosessie waarin het verdere verloop van de startdagen (18 & 19/9) zal worden toegelicht.
  • De studenten van de Banaba Buitengewoon onderwijs – Deeltijds traject van het  1ste en 2de jaar worden op woensdag 18 september om 13u30 verwacht op Campus Hertogstraat.

Bewegwijzering in de centrale hal van de campus zal je naar het juiste lokaal leiden.

Campusopening Hertogstraat

Samen met je campusstudentenraad en studentenvereniging nodigen we je uit op donderdag 19 september om 13:00 voor de feestelijke campusopening met alle studenten en medewerkers van de lerarenopleiding op campus Hertogstraat.

Later meer hierover.

STAGE OF WERKPLEKLEREN

Beide opleidingsroutes zijn praktijkgericht en combineren theorie en praktijk gedurende het hele jaar via ‘werkplekleren’ en lesdagen.

In de voltijdse opleiding kies je hiervoor in overleg met de stagecoördinatoren twee stages, in de deeltijdse opleiding kies je voor een combinatie met werk in het onderwijs.

Indien je nog niet in een onderwijszorgfunctie of in het buitengewoon onderwijs werkt, krijg je eveneens een werkplek voor stage toegewezen via de stagecoördinatie van de opleiding. Je voorziet dan wekelijks één dag voor werkplekleren in het (buitengewoon) onderwijs.

Om al bij de aanvang van het academiejaar aan alle BaBO-studenten de juist werkplekken voor het 1ste en het 2de semester te kunnen toekennen, organiseren we info- en toewijzingssessies WPL. Je ontvangt er uitgebreide informatie over de mogelijke keuzes voor werkplekleren en je kan er meteen ook je voorkeuren opgeven.

Ben je zeker van je keuze om volgend academiejaar de Banaba Buitengewoon onderwijs te volgen, dan ben je dus van harte welkom op één van onze info- en toewijzingssessie WPL op:

  • vrijdag 30/08 om 11.00 uur in D101
  • dinsdag 3/09 om 9.30 uur in D101
  • donderdag 5/09 om 13.00 uur in D101
  • dinsdag 10/09 om 14.00 uur in D101

Graag een seintje via mail (renate.semeese@ucll.be) met de datum van de info- en toewijzingssessie die je zal bijwonen, zodat we zicht hebben op het aantal studenten dat we op welke sessie mogen verwachten.

Hou er rekening mee dat na elke info-en toewijzingssessie WPL er reeds werkplekplaatsen worden toegewezen en je er dus baat bij hebt om zo snel mogelijk aan één van de sessies deel te nemen.

Het werkplekleren start vanaf maandag 23 september 2019.

LERAARS EN NIET-LERAARS

De opleiding focust in het bijzonder op de dagelijkse klas- en schoolpraktijk bij de ondersteuning van kinderen/jongeren met specifieke onderwijsvragen. Het spreekt voor zich dat wie al een lerarendiploma verwierf, meteen ook als leraar zal worden ingezet.

Wie echter nog geen leraar is, neemt van bij de start een bijkomende module op rond Didactische vaardigheden die op vrijdag wordt gegeven, vnl. in semester 1. Deze module biedt je houvast in de klaspraktijk en zet je op weg bij het lesgeven.

Vervolgens breid je je didactische vaardigheden verder uit: in je wekelijkse stage/werkplekleren, doorheen de gehele Banaba-opleiding, en vanaf semester 2 in een combinatietraject met een educatieve bacheloropleiding. Ook hiervoor dien je rekening te houden met bijkomende les- en stage-uren.
Voor meer informatie over de Verkorte Educatieve Bachelor, de vroegere SLO-opleiding, kan je contact opnemen met Nick Goemaere: nick.goemaere@ucll.be.

Wil je de opleiding combineren met de verkorte opleiding Lager Onderwijs in plaats van een Verkorte Educatie Bachelor (oude-SLO)? Neem dan contact op met Katrin Ceulemans: katrin.ceulemans@ucll.be.  

VRIJSTELLINGEN

De Banaba Buitengewoon onderwijs kent een heel gevarieerde instroom. Wie eerder al koos voor een opleiding in zorg of welzijn, maakt kans op vrijstellingen in de Banaba. Na de informatie tijdens de startdagen contacteer je hiervoor de ISP-verantwoordelijke Sofie Van Eynde (sofie.vaneynde@ucll.be).

specifieke noden of vragen / functiebeperking

Heb je specifieke noden of vragen (sociaal statuut, studiefinanciering, psychosociale problemen….) of heb je een functiebeperking? Wil je meer informatie over het topsportstatuut?  Dan maak je best een afspraak met de studentendienst op Campus Hertogstraat.
Tel. +32 (0)16 37 56 66 of studentendienst.ler.brabant@ucll.be

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder.

Specifieke opleidingsinformatie

Renate Semeese 016 37 55 03 renate.semeese@ucll.be
Annet De Vroey 016 37 56 30 annet.devroey@ucll.be