Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Je bent definitief ingeschreven voor de Bachelor Buitengewoon Onderwijs (voltijds traject).  Hieronder vind je alle  info om je start bij UC Leuven-Limburg optimaal te laten verlopen.  We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten. Tot snel!

Ine Thys, opleidingsverantwoordelijke Banaba

Start academiejaar

De lessen van de Bachelor Buitengewoon Onderwijs (voltijds) starten op vrijdag 18 september 2020 om 10:00.  We verwachten jou op Campus Diepenbeek, Agoralaan gebouw B bus 4, 3590 Diepenbeek, auditorium R102.

Tijdens deze startsessie maken we kennis met elkaar en de opleiding. In de voormiddag krijg je meer informatie over het opleidingsprogramma, de specialisaties en allerhande praktische zaken zoals de jaarkalender.  In de namiddag bekijken we samen het werkplekleren (stage) en worden de werkplekdocumenten uitgedeeld (werkleercontract, brief voor de directie ...).  Zo hopen we samen met jou de basis te leggen voor een boeiend en leerrijk jaar.

Het einde van deze startsessie is voorzien rond 17:00.

Werkplekleren

In de opleiding ga je het hele jaar aan de slag in het buitengewoon onderwijs al dan niet in combinatie met een andere context.  Om zoveel mogelijk kennis te maken met de verschillen die er kunnen zijn (visie, teams, types …) zouden we je ‘normaal gezien’ vragen om 2 verschillende werkplekken te kiezen.
Werkplekperiode 1 = september tot en met december; werkplekperiode 2 = januari tot einde mei

ECHTER voor academiejaar 20-21 houden we rekening met een mogelijke COVID-19-opflakkering.  Hierdoor kies je slechts 1 werkplek.  De werkplekperiode loopt van 5 oktober 2020 t.e.m. 18 mei 2021.
Deze werkplek moet gelinkt kunnen worden aan de specialisatie die je kiest → m.a.w. indien je b.v. ‘Ernstige en meervoudige beperkingen’ (EMB) als major kiest, moet je een werkplek kiezen waar je leerlingen met EMB kan begeleiden.

Binnen dezelfde werkplek zijn er eventueel wel mogelijkheden om met andere doelgroepen of klassen kennis te maken.  Je hoeft dus niet noodzakelijk verbonden te zijn aan dezelfde  klas(sen) gedurende het hele academiejaar, maar wel aan dezelfde school.

Je hoeft je werkplekschool niet op voorhand te kiezen, de eerste sessie start nl. met de kennismaking en de verwachtingen van het werkplekleren. Je kan wel op voorhand al nadenken over de keuze die je mogelijk wil maken.  (buitengewoon onderwijs = kleuter, lager, secundair buitengewoon onderwijs, naargelang eigen vooropleiding, interesse en/of leervragen of een andere context)

Indien je voor de start van de opleiding al contacten legt met scholen, zorg er dan voor dat je de contacten met de scholen goed verzorgt (b.v. mentaal en schriftelijk goed voorbereid zijn). 

Wie reeds een werkplek vastlegde, stuurt al een mailtje naar Nadja Vandenbroeck zodat zij op de hoogte is van de werkplekken die reeds vastliggen.

Verder worden alle nodige, schriftelijke formaliteiten  bij de opstart van de opleiding geregeld.

Tip: tijdens de eerste we(e)k(en) van juli en de twee laatste weken van augustus zijn de meeste directies gemakkelijker te bereiken dan tijdens het schooljaar.

Heb je verder nog vragen dan kan je het secretariaat telefonisch bereiken op het nummer

011 18 05 10 (vragen naar Inge Fraiponts).

Ine Thys  & Nadja Vandenbroeck

Opleidingsverantwoordelijke Banaba    & Verantwoordelijke werkplekleren

ine.thys [at] ucll.be   &  nadja.vandenbroeck [at] ucll.be

 

Cursussen

Cursusmateriaal wordt beschikbaar gesteld op Toledo bij aanvang van de lessen.

Vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen?

Contacteer onze trajectcoach voor meer info: nadja.vandenbroeck [at] ucll.be

ICT

We helpen je graag op weg met alle  ICT-informatie om van start te kunnen gaan aan UCLL. Account activatie, UCLL E-mail, UCLL app, KULoket, Laptop, Software met oa gratis office 365, Toledo, Wifi, Studentenkaart en ICT helpdesk)

activeer nu je ucll-account

De activatiecode heb je ontvangen in je persoonlijke mailbox. Om verder te gaan, moet je account geactiveerd zijn.

Welke impact heeft Corona op jouw studies ?

Ontdek het hier

Werken en studeren

Combineer jij  werken en studeren, dan kan je beroep doen op allerlei steunmaatregelen:

Meer informatie

Heb je nog vragen ?  Dan kan je het secretariaat telefonisch bereiken via tel. 011 180 510 (vragen naar Inge Fraiponts) of e-mailen naar lerarenopleiding.limburg [at] ucll.be (t.e.m. 10 juli en vanaf 17 augustus). 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina (Banaba LER UC Leuven-Limburg).