Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Je bent definitief ingeschreven voor de Banaba Meertalig onderwijs aan de Lerarenopleiding op Campus Hertogstraat in Heverlee. Hieronder vind je alle info om je start bij UC Leuven-Limburg optimaal te laten verlopen. We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten.

START ACADEMIEJAAR 2018-2019

Volg je de eenjarige voltijdse opleiding, dan start het academiejaar op woensdag 19 september 2018. We verwachten je om 14:00 op Campus Hertogstraat voor de startdag. De lessen vinden wekelijks plaats op woensdag en donderdag.  Op maandag en dinsdag loop je vanaf 5 november telkens stage.

Ook indien je koos voor de tweejarige deeltijdse opleiding verwachten we jou op woensdag 19 september 2018 om 14:00. De lessen vinden wekelijks plaats op woensdagnamiddag en -avond.

Campusopening Hertogstraat

Samen met je campusstudentenraad en studentenvereniging nodigen we je uit op woensdag 19 september van 15:00 tot 17:00 voor de feestelijke campusopening met alle studenten en medewerkers van de lerarenopleiding op campus Hertogstraat.

VRIJSTELLINGEN

De Banaba Meertalig onderwijs kent een heel gevarieerde instroom. Naargelang je vooropleiding en de optie die je binnen de opleiding kiest, bestaat de kans dat je vrijstelling kan krijgen voor bepaalde opleidingsonderdelen. Contacteer je ISP-verantwoordelijke Marie-Claire Goossens (marieclaire.goossens@ucll.be).

INDIVIDUEEL STUDIEPROGRAMMA (ISP)

Tijdens de startdag krijg je meer informatie over je individueel studieprogramma en het vastleggen hiervan. Bij het vastleggen van je ISP, en dus het bepalen van de optie die je binnen de Banaba Meertalig onderwijs kiest, is het van groot belang rekening te houden met de toelatingsvoorwaarden en met de bijkomende opleidingsvereisten.

STAGE OF WERKPLEKLEREN

De Banaba Meertalig onderwijs is een praktijkgerichte opleiding waarin theorie en praktijk gedurende het hele jaar gecombineerd worden via ‘werkplekleren’ en lesdagen.

In de voltijdse opleiding kies je hiervoor in overleg met de coördinatoren twee stages: één in het eerste en één in het tweede semester. Je stagedagen zijn maandag en dinsdag, vanaf 5 november.

In de deeltijdse opleiding kies je voor een combinatie met werk in het onderwijs. Indien je (nog) niet in het onderwijs werkt, krijg je eveneens een werkplek voor stage toegewezen via de stagecoördinatie van de opleiding. Je voorziet zowel tijdens het eerste als tijdens het tweede semester 14 praktijkdagen (dus 28 praktijkdagen over het hele jaar). Bij een intakegesprek bespreken we samen jouw keuzes. Het werkplekleren start vanaf oktober.

specifieke noden of vragen / functiebeperking

Heb je specifieke noden of vragen (sociaal statuut, studiefinanciering, psychosociale problemen….) of heb je een functiebeperking? Wil je meer informatie over het topsportstatuut?  Dan maak je best een afspraak met de studentendienst op Campus Hertogstraat.
Tel. +32 (0)16 37 56 66 of studentendienst.ler.brabant@ucll.be

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder. Let op, de campus is gesloten van 14 juli t.e.m. 12 augustus 2018.

Specifieke opleidingsinformatie

Renate Semeese 016 37 55 03 renate.semeese@ucll.be
Liesbeth Martens liesbeth.martens@ucll.be