Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Je bent definitief ingeschreven voor de Banaba Meertalig onderwijs aan de Lerarenopleiding op Campus Hertogstraat in Heverlee. Hieronder vind je alle info om je start bij UC Leuven-Limburg optimaal te laten verlopen. We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten.

Start academiejaar 2019-2020

Voltijdse opleiding + eerstejaarsstudenten deeltijdse opleiding

Opstart woensdag 18 september 2019:

  • 13.45 - 15.45 uur: startmoment 
  • 16.00 - 18.00 uur: eerste les Learning Environments
  • 18.30 - 20.30 uur: eerste les Talenbeleid

Tweedejaarsstudenten deeltijdse opleiding

Opstart woensdag 25 september 2019:

  • 14.45 - 15.45 uur: startmoment
  • 16.00 - 18.00 uur: eerste les Vreemdetaalverwerving
  • 18.30 - 20.30 uur: Lesson Study

Bewegwijzering in de centrale hal van de campus zal je naar het juiste lokaal leiden.

Campusopening Hertogstraat

Samen met je campusstudentenraad en studentenvereniging nodigen we je uit op donderdag 19 september om 13:00 voor de feestelijke campusopening met alle studenten en medewerkers van de lerarenopleiding op campus Hertogstraat.

Later meer hierover.

VRIJSTELLINGEN

De Banaba Meertalig onderwijs kent een heel gevarieerde instroom. Naargelang je vooropleiding en de optie die je binnen de opleiding kiest, bestaat de kans dat je vrijstelling kan krijgen voor bepaalde opleidingsonderdelen. Contacteer je ISP-verantwoordelijke Liesbeth Martens (liesbeth.martens@ucll.be).

INDIVIDUEEL STUDIEPROGRAMMA (ISP)

Tijdens de startdag krijg je meer informatie over je individueel studieprogramma en het vastleggen hiervan. Bij het vastleggen van je ISP, en dus het bepalen van de optie die je binnen de Banaba Meertalig onderwijs kiest, is het van groot belang rekening te houden met de toelatingsvoorwaarden en met de bijkomende opleidingsvereisten.

STAGE OF WERKPLEKLEREN

De Banaba Meertalig onderwijs is een praktijkgerichte opleiding waarin theorie en praktijk gedurende het hele jaar gecombineerd worden via ‘werkplekleren’ en lesdagen.

In de voltijdse opleiding kies je hiervoor in overleg met de coördinatoren twee stages: één in het eerste en één in het tweede semester. Je stagedagen zijn maandag en dinsdag.

In de deeltijdse opleiding kies je voor een combinatie met werk in het onderwijs. Indien je (nog) niet in het onderwijs werkt, krijg je eveneens een werkplek voor stage toegewezen in onderling overleg met de stagecoördinatie van de opleiding. Je voorziet zowel tijdens het eerste als tijdens het tweede semester 14 praktijkdagen (dus 28 praktijkdagen over het hele jaar). Bij een intakegesprek bespreken we samen jouw keuzes.

specifieke noden of vragen / functiebeperking

Heb je specifieke noden of vragen (sociaal statuut, studiefinanciering, psychosociale problemen….) of heb je een functiebeperking? Wil je meer informatie over het topsportstatuut?  Dan maak je best een afspraak met de studentendienst op Campus Hertogstraat.
Tel. +32 (0)16 37 56 66 of studentendienst.ler.brabant@ucll.be

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder.

Specifieke opleidingsinformatie