Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Je bent definitief ingeschreven voor de Bachelor Zorgverbreding en Remediërend leren (voltijds traject).  Hieronder vind je alle  info om je start bij UC Leuven-Limburg optimaal te laten verlopen. We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten. Tot snel!

Ine Thys, opleidingsverantwoordelijke Banaba

Start academiejaar

Vrijdag 18 september 2020 verwachten we jou om 10:00 voor een eerste kennismaking op Campus Diepenbeek, Agoralaan gebouw B bus 4, 3590 Diepenbeek, auditorium S116.  Deze eerste samenkomst dient om met elkaar kennis te maken en om een heleboel dingen te verduidelijken.  Het einde van deze sessie is voorzien om 17:00

Werkplekleren

Je kiest zelf één school waar je het hele academiejaar aan de slag gaat. Dat heeft als voordeel dat je er intens kan doorwerken en in tijden van COVID-19 gewoon tot het team behoort. Het is van belang dat er een zorgleerkracht, zorgcoördinator of cel leerlingbegeleiding aanwezig is in jouw school. Je doet namelijk werkplekleren bij de zorgcoördinator of de cel leerlingbegeleiding. Als je een school gekozen hebt (uiterlijk tegen eind september) bespreek je jouw keuze nog even met je leergroepbegeleider. Indien gewenst mag je ook werkplekleren doen in het buitengewoon onderwijs, de pedagogische begeleidingsdienst, ondersteuningsnetwerken, MPI …

Jij bent zelf verantwoordelijk voor je werkpleklerencontract en de bijhorende documenten.

Bijlagen werkplekleren

Werkpleklerenovereenkomst

Als je leerkracht bent, doe je 2 dagen per week werkplekleren op dinsdag, donderdag of vrijdag. Als je een andere vooropleiding hebt, neem je nog 2 uur per week extra op om ook het klasniveau grondig te verkennen. Tijdens de eerste twee weken in de opleiding, krijg je hier uitvoerig veel informatie over.

Wens je graag een lijst van scholen die wij aanraden, stuur dan een mailtje naar inge.fraiponts [at] ucll.be .

Cursussen

Voor het traject 'lager onderwijs' kan je in september het cursusmateriaal bestellen via shop.ucll.be (kies 'studiemateriaalkiezer').  Vervolgens ontvang je een bericht wanneer je je studiemateriaal kan afhalen op de campus. Op de campus kan je dus geen boeken of cursussen aankopen. 

Voor de trajecten 'kleuteronderwijs' en 'secundair onderwijs' plaatsen we het cursusmateriaal op Toledo bij aanvang van de lessen.

Vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen?

Contacteer onze trajectcoach voor meer info: linda.karremans [at] ucll.be

ICT

We helpen je graag op weg met alle  ICT-informatie om van start te kunnen gaan aan UCLL. Account activatie, UCLL E-mail, UCLL app, KULoket, Laptop, Software met oa gratis office 365, Toledo, Wifi, Studentenkaart en ICT helpdesk)

activeer nu je ucll-account

 

De activatiecode heb je ontvangen in je persoonlijke mailbox. Om verder te gaan, moet je account geactiveerd zijn.

Welke impact heeft Corona op jouw studies ?

Ontdek het hier

Werken en studeren

Combineer jij  werken en studeren, dan kan je beroep doen op allerlei steunmaatregelen:

Meer informatie

Heb je nog vragen ?  Dan kan je het secretariaat telefonisch bereiken via tel. 011 180 510 (vragen naar Inge Fraiponts) of e-mailen naar lerarenopleiding.limburg [at] ucll.be (t.e.m. 10 juli en vanaf 17 augustus). 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina (Banaba LER UC Leuven-Limburg).