Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Hier vind je alle info voor een vlotte start bij UC Leuven-Limburg. We wensen je alvast een boeiend academiejaar en kijken ernaar uit om jou te ontmoeten.

Ben je al ingeschreven voor de opleiding Bedrijfsmanagement?  Dan vind je alle belangrijke informatie voor een vlotte start van het academiejaar in de uitnodiging die je per  post ontvangen hebt en  op het intranet. Je moet daarvoor wel eerst eenmalig je account activeren. Dat doe je best vóór je naar de introductiedag komt.

Ben je nog niet ingeschreven?  In het overzichtje onderaan vind je alvast een heleboel informatie over de introductiedag en antwoorden op enkele praktische vragen. Het is van belang om je tijdig in te schrijven. Dan krijg je immers je studentennummer en kan je je aanmelden via het intranet.

Introductiedag

We verwelkomen jou graag op vrijdag 14 september 2018 op onze campus in Diepenbeek voor de introductiedag.

Vanaf 9 uur ben je welkom in de S-blok (gebouw Office Management en Bedrijfsmanagement) op campus Diepenbeek. We vertellen jou die dag in welke klas je zit en je krijgt de kans om alvast kennis te maken met de opleidingsverantwoordelijke, een aantal docenten en je medestudenten. De precieze planning (onder voorbehoud) voor jouw opleiding vind je hieronder:

Om 9 u. voor de studenten van:

  • Bedrijfsmanagement, KMO
  • Bedrijfsmanagement, Financie- en Verzekeringswezen
  • Bedrijfsmanagement, Marketing

De activiteiten eindigen rond 11.30u.

Om 10 u. voor de studenten van:

  • Bedrijfsmanagement, Rechtspraktijk
  • Bedrijfsmanagement, Logistiek

De  activiteiten eindigen rond 12.30u.

Om 11 u. voor de studenten van:

  • Bedrijfsmanagement, Accountancy-Fiscaliteit

De activiteiten eindigen rond 13.30u.

Je kan een toegangsplan terugvinden van campus Diepenbeek op deze pagina.

Start academiejaar 2018-2019

Het academiejaar start op maandag 17  september 2018.  Het uurrooster kan je hier raadplegen.

Cursus- en boekenlijsten

Op 14 september kan je jouw cursussen en boeken aankopen op campus Diepenbeek.

Info i.v.m. cursussen en handboeken kan je raadplegen op het intranet. Klik hiervoor op "Studeren aan UCLL" en kies vervolgens het tabblad "Opleiding". De informatie kan je vinden op de pagina "Cursussen en handboeken".

Vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Contacteer onze trajectcoaches voor meer info: marlies.gyselaers@ucll.be of lut.lenssen@ucll.be.

Laptop

Vanaf de tweede opleidingsfase heb je een laptop nodig. Overweeg jij nu reeds om een laptop aan te kopen, kan je dan rekening houden met volgende minimumconfiguratie? Minimum configuratie studentenlaptop.

Wij raden alle nieuwe studenten aan om een laptop met deze minimum configuratie te kopen.

Voor het aankopen van een laptop bevelen wij Campusshop aan.  Campusshop komt naar UCLL (campus Diepenbeek). Je kan ze alvast terugvinden aan de mediatheek (P-blok) op maandag 17/09 van 10u-13u. Meer info kan je hier op intranet vinden.

Is de aankoop van een laptop voor jou niet zo vanzelfsprekend, dan kan je contact opnemen met Stuvo (Studentenvoorzieningen).

Bijkomende kosten aan de opleiding

De kosten voor boeken en cursussen kan je vinden via de hoofdstukken bovenaan deze pagina. In juni 2019 krijg je van ons een studentenrekening. Via deze studentenrekening verrekenen wij kosten voor:

  • Bijkomende kopies uitgedeeld tijdens de les (ca. 5 euro)
  • Kosten voor studiereizen gemaakt tijdens het academiejaar. (ca. 25-50 euro)