Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Hier vind je alle info voor een vlotte start bij UC Leuven-Limburg. We wensen je alvast een boeiend academiejaar en kijken ernaar uit om jou te ontmoeten.

Ben je al ingeschreven voor de opleiding Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Accountancy-Fiscaliteit  in avondonderwijs?  Dan vind je alle belangrijke informatie voor een vlotte start van het academiejaar in de uitnodiging die je per  post ontvangen hebt en  op het intranet. Je moet daarvoor wel eerst eenmalig je account activeren. Dat doe je best vóór je naar de introductiedag komt.

Ben je nog niet ingeschreven?  In het overzichtje onderaan vind je alvast een heleboel informatie over de introductiedag en antwoorden op enkele praktische vragen. Het is van belang om je tijdig in te schrijven. Dan krijg je immers je studentennummer en kan je je aanmelden via het intranet.

Start academiejaar 2020-2021

Het academiejaar start op maandag 21  september 2020.  

Het uurrooster kan je hier raadplegen.

Heb je vragen over de start van het academiejaar?
Dan kan je terecht bij Lut Lenssen (lut.lenssen [at] ucll.be).

Cursus- en boekenlijst

Boeken en cursussen kan je in september bestellen via shop.ucll.be. Vervolgens ontvang je een bericht wanneer je je studiemateriaal kan afhalen op de campus. Op de campus kan je dus geen boeken of cursussen aankopen.  Je kan ook kiezen voor thuislevering, de leverkost is dan afhankelijk van de hoeveelheid didactisch materiaal. 

Info i.v.m. cursussen en handboeken kan je raadplegen op het intranet. Klik hiervoor op "Studeren aan UCLL" en kies vervolgens het tabblad "Opleiding". De informatie kan je vinden op de pagina "Cursussen en handboeken".

Vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Contacteer onze trajectcoaches voor meer info: marlies.gyselaers [at] ucll.be of lut.lenssen [at] ucll.be.

Laptop

Een laptop wordt sterk  aangeraden om deel te kunnen nemen aan de digitale lessen vanaf de eerste fase. 

Overweeg jij nu reeds om een laptop aan te kopen, kan je dan rekening houden met volgende minimumconfiguratie? Minimum configuratie studentenlaptop. Wij raden alle nieuwe studenten aan om een laptop met deze minimum configuratie te kopen.

Voor het aankopen van een laptop bevelen wij Academic Shop aan. Meer info kan je hier op intranet vinden.

Is de aankoop van een laptop voor jou niet zo vanzelfsprekend, dan kan je contact opnemen met Stuvo (Studentenvoorzieningen).

Bijkomende kosten aan de opleiding

De kosten voor boeken en cursussen kan je vinden via de hoofdstukken bovenaan deze pagina. In juni 2021 krijg je van ons een studentenrekening. Via deze studentenrekening verrekenen wij kosten voor:

  • Bijkomende kopieën uitgedeeld tijdens de les (ca. 5 euro)
  • Kosten voor studiereizen gemaakt tijdens het academiejaar (ca. 25-50 euro)