Overslaan en naar de inhoud gaan
Inschrijven

Start academiejaar

U bent hier

De info op deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Kom dus af en toe eens terug, zeker kort voor het begin van het academiejaar.

Welkom! Je bent definitief ingeschreven voor de bachelor Biomedische laboratoriumtechnologie op Campus Gasthuisberg. Hieronder vind je alle info om je start bij UC Leuven-Limburg optimaal te laten verlopen. We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten. Tot snel!

Eveline Strackx, Opleidingshoofd BLT, UCLL
Karolien Decamps, Teamleider BLT, Campus Gasthuisberg

start academiejaar 2017-2018

Het academiejaar 2017-2018 start op maandag 18 september 2017. 

Studenten fase 1: Introductiedag

Tijdens de introductiedag maak je als nieuwe student kennis met je medestudenten en lectoren. We maken je wegwijs op de campus en vertellen je alles wat je moet weten over jouw opleiding. Kortom: niet te missen!

We verwachten jou op maandag 18 september 2017 van 09u00 tot 14u30 op Campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven

We starten die dag met een algemene infosessie in lokaal 001-002. Tijdens deze sessie krijg je praktische uitleg over het gebruik van het intranet, de lesroosters, de programmagids en de digitale leeromgeving. Je maakt er kennis met jouw studentencoach en klasgroep en krijgt een rondleiding doorheen het gebouw. We sluiten af met een leuke buitenactiviteit en een gezamenlijke lunch, aangeboden door de school. Je voorziet best sportieve kledij en een regenjas bij slecht weer.

De lessen gaan van start op dinsdag 19 september volgens de lesroosters per klasgroep. Zodra je jouw klasgroep kent (meegedeeld tijdens de introductiedag), kan je jouw rooster raadplegen via het intranet.

Studenten fase 2 en 3

Zodra je je klasgroep kent, kan je je lesrooster raadplegen op het intranet. De lessen starten in principe op dinsdag 19 september. Opgelet: sommige OPO's geven al infosessies op maandag 18 september. Kijk dus zeker goed naar je lesrooster.

Studenten verkort traject

Je wordt verwacht op maandag 18 september om 17u00 voor een korte introductie en de start van de lessen. Je kan het juiste lokaal later vinden via het lesrooster op het intranet.

Instapcursus

Voel je je onzeker over de wetenschappelijke inhoud van je vooropleiding? Wil je graag je kennis opfrissen? Of wil je al nieuwe vrienden maken voor de opstart van het academiejaar? Dat zijn drie goede redenen om deel te nemen aan de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie.  Deze driedaagse cursus gaat door in campus Gasthuisberg van woensdag 13 september tot en met vrijdag 15 september.

De  instapcursus is gratis (behalve de cursustekst, zie verder).  Meer info en inschrijven voor de instapcursus (vanaf 1 september) via de webpagina van van de instapcursus.

kosten

CURSUSSEN

Voor je opleiding heb je natuurlijk cursussen en handboeken nodig. Die kan je op onze campus aankopen. Je vindt het volledige overzicht voor het eerste semester in de cursuslijst

Acco organiseert op Campus Gasthuisberg, in de polyvalente zaal (lokaal 001-004), een verkoop van handboeken en cursussen van maandag 11 tot en met donderdag 14 september:

  • op maandag 11 september van 9u00 tot 17u00,
  • op dinsdag 12 september van 9u00 tot 17u00,
  • op woensdag 13 september van 8u00 tot 17u00,
  • op donderdag 14 september van 9u00 tot 13u00.

De betaling gebeurt bij voorkeur met Bancontact, maar kan ook contant. De cursussen die je bij Acco kan aankopen, zowel voor het regulier als voor het verkort traject, vind je in de cursuslijst Acco BLT.

Eerstejaarsstudenten die de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie volgen, kunnen hiervoor een cursus kopen op woensdag 13 september voor aanvang van de instapcursus, vanaf 8u00. Kostprijs: 5,35 euro.

Voor verdere vragen aan Acco kan je mailen naar ucllgt@acco.be.

LABOJAS EN ANDER LABOMATERIAAL

Een labojas kan je aankopen bij de firma Dutra. Deze firma komt op volgende momenten naar campus Gasthuisberg (lokalen 011 en 012)  voor een pasmoment:

  • maandag 25 september 2017,  van 10u00 tot 16u30,
  • woensdag 27 september 2017, van 9u00 tot 16u30.

Je betaalt ongeveer €23 voor een unisex UCLL-labojas. Betalen kan contant of via Bancontact.

Daarnaast dien je ook labomateriaal, zoals een labobril, spatel, laboschriften etc. aan te kopen. Dit wordt jullie bezorgd tijdens de eerste labolessen. De rekening ontvang je via de post.

UITSTAPPEN EN STUDIEREIZEN

Doorheen de opleiding zullen we verschillende studiereizen en bedrijfsbezoeken doen. De kosten variëren afhankelijk van de opleidingsfase en de afstudeerrichting, maar zijn gemiddeld €100 per jaar. Tijdens de tweede opleidingsfase zullen enkele van onze studenten deelnemen aan een internationale projectweek in het buitenland. De kosten hiervan worden geschat op ongeveer €300.

Vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Contacteer jouw trajectcoach.

Voor de reguliere opleiding:

Voor het verkort traject:

Studentendienst

Ben je op zoek naar extra studiebegeleiding tijdens je studieloopbaan? Contacteer onze studentenbegeleiders maryse.wuyts@ucll.be of karen.jacobs@ucll.be.

Meer info over de mogelijkheden kan je vinden op de pagina over begeleiding.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder. Bellen kan naar +32 (0)16 375 200, e-mailen kan naar onthaal.gasthuisberg@ucll.be.