Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

biomedische laboratoriumtechnologie

Welkom! Je bent definitief ingeschreven voor de Professionele Bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie (BLT) op campus Gasthuisberg in Leuven. Om je start bij UCLL zo vlot mogelijk te laten verlopen geven we je graag onderstaande informatie mee . Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet en aangevuld, kom dus af en toe eens terug om de laatste nieuwe info mee te hebben, zeker kort voor de start van het academiejaar.

Karolien Decamps & Eveline Strackx, Opleidingsverantwoordelijken BLT

coverbeeld_-_blt.jpg

startte je later dan 13/09/2019?

Indien je later dan 13/09/2019 startte, dan miste je heel wat belangrijke informatie. Neem het document goed door, zodat je helemaal mee bent en goed aan de opleiding BLT kan starten

Startinfo PBA Biomedische laboratoriumtechnologie

Start academiejaar 2019 - 2020

Het academiejaar 2019-2020 start op maandag 16 september 2019.

studenten in fase 1 

Tijdens de introductiedag op vrijdag 13 september 2019 maak je als nieuwe student kennis met je medestudenten en lectoren. We maken je wegwijs op de campus en vertellen je alles wat je moet weten over jouw opleiding. 

We verwachten jou op vrijdag 13 september 2019 van 9u00 tot 14u30 op campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven.

We starten die dag met een algemene infosessie in aula 005. Tijdens deze sessie krijg je praktische uitleg over de opleiding, het gebruik van het intranet, de lesroosters, de programmagids en de digitale leeromgeving. Je maakt er kennis met jouw opleidingsverantwoordelijke, jouw studentencoach, jouw trajectcoach en je  klasgroep en krijgt een rondleiding doorheen het gebouw. We sluiten af met een leuke buitenactiviteit en een gezamenlijke lunch, aangeboden door de school. Je voorziet best sportieve kledij en een regenjas bij slecht weer.

De lessen gaan van start op maandag 16 september volgens de lesroosters per klasgroep. Zodra je jouw klasgroep kent (meegedeeld tijdens de introductiedag), kan je jouw rooster raadplegen via intranet.

studenten in fase 2 en 3

Zodra je je klasgroep kent, kan je je lesrooster raadplegen op het intranet. De lessen starten in principe op maandag 16 september. Kijk je lesrooster goed na!

studenten verkort traject

Voorafgaand aan de lessen geven we een korte introductiesessie. Je kan de juiste datum en het exacte lokaal later vinden via het lesrooster op het intranet.

vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Contacteer jouw trajectcoach voor meer info:

Voor de reguliere opleiding:

Voor het verkort traject:

Hoe vraag je een vrijstelling aan bij BLT

Aanvraagformulier vrijstellingen BLT

cursusverkoop

cursuslijsten

Hieronder vind je de cursuslijsten met de cursussen en/of handboeken die je dient aan te kopen:

PBA BLT - Fase 1, Semester 1

PBA BLT - Fase 2, Semester 1 (inclusief 2LF en 2LM)

PBA BLT - Fase 3, Semester 1 (3LF en 3LM)

Mogelijk staan er in je cursuslijst cursussen die je dient aan te kopen bij ACCO,  de cursusdienst van GHB en/of  ALPHA Copy. Hieronder vind je alle praktische informatie.

Acco

Acco organiseert in Campus Gasthuisberg, in de polyvalente zaal (lokaal 001-004), een verkoop van handboeken en cursussen:

 • op maandag 9 september van 9u00 tot 17u00;
 • op dinsdag 10 september van 8u00 tot 17u00;
 • op woensdag 11 september van 9u00 tot 17u00;
 • op donderdag 12 september van 9u00 tot 13u00.

Betalen kan cash of met Bancontact.

CURSUSDIENST CAMPUS GHB

De cursusdienst van campus Gasthuisberg vind je be  trap, op niveau 0. Vanaf de start van het academiejaar kan je hier cursussen kopen.

Betalen kan contant of met Bancontact.

ALPHA COPY

De cursussen die gedrukt worden bij Alpha Copy kunnen afgehaald worden in de drukkerij: Tiensestraat 89, 3000 LEUVEN.

Tel. 016 22 56 01

LABOJAS EN ANDER LABOMATERIAAL

Een labojas kan je bij de firma Dutra kopen. Die zijn aanwezig in de cafetaria van de campus op maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 september telkens van 10u00 tot 16u00. Je kan tijdens die dagen passen, betalen en in principe je materiaal meteen meenemen.

Je betaalt ongeveer €23 voor een unisex UCLL-labojas. Betaling gebeurt bij voorkeur met Bancontact. (Opgelet! Nederlandse bankkaarten geven soms problemen. Betalen met een Belgische bankkaart of cash zijn mogelijke alternatieven).

Je kan ook online bestellen. Je betaalt dan wel verzendingskosten. Goederen die online besteld worden, worden niet teruggenomen. De werkwijze om online te bestellen is als volgt:

 • surf naar www.dutra.be
 • kies, indien nog niet het geval, rechtsboven voor de Nederlandstalige versie van de website via de keuze "NL".
 • hoover in de werkbalk bovenaan over "Klanten login" en klik vervolgens in het uitklapmenu op "Inloggen".
 • tik als Gebruikersnaam "ucleuven" in en voor Wachtwoord "Student1234" (telkens geen spaties achteraan). Vink "Ik ben geen robot" aan.
 • klik op de figuur van je opleiding.
 • je krijgt nu voor jouw opleiding een overzicht van de kledij/het materiaal dat je kan bestellen.
 • voor elk product dat je wil bestellen:
  • Vink "Selectie van dit product" aan.
  • Gebruik de tabel met afmetingen om jouw maat correct te bepalen. Zie je alleen een foto met een voorbeeld van de kledij, ga dan met je muis op de foto staan en klik 1 of 2 keer op het dubbele pijltje dat dan verschijnt. Dan krijg je de matentabel te zien.
  • Kies de juiste maat en het aantal dat je wil bestellen.
 • Klaar? Klik dan onderaan op mijn "Bestelling bevestigen".
 • Je krijgt dan een overzicht van je bestelling. Vul je gegevens in. Als je groter bent dan 1m85 dan vink je dat ook aan. Het is belangrijk dat je daaronder dan ook aangeeft hoe groot je effectief bent. Doe je dat niet, zal je bestelling vertraging oplopen want dan moet de firma Dutra je sowieso contacteren om deze informatie van je te krijgen.
 • Druk tenslotte op "Verzenden".
 • Je bestelling is nu geplaatst. Je krijgt een bevestigingsmail met een samenvatting van je bestelling en de betalingsmodaliteiten.
 • Voer de betaling correct uit. Zorg dat je de juiste mededeling vermeldt (zie bevestigingsmail).

Belangrijk:

 • Je bestelling wordt pas verzonden als de betaling door Dutra ontvangen is.
 • Zorg dat je de juiste maat besteld. Gebruik daarvoor de tabellen die je per product in de besteltool vindt. In geval van foute maat is er geen retour mogelijk. 

Je dient ook labomateriaal, zoals een labobril, spatel, laboschriften etc. aan te kopen. Dit wordt bezorgd tijdens de eerste laboles. 

Hieronder vind je het overzicht van de geschatte kostprijs van de labo's per fase.  De finaal aangerekende kostprijs is afhankelijk van welke labo's je als student opneemt op je ISP. De verrekening hiervan gebeurt via de studentenrekening. 

 • Fase 1:  €80
 • Fase 2 MLT:  €250
 • Fase 2 FBT:  €250
 • Fase 3 MLT:  €50
 • Fase 3 FBT:  €120

uitstappen en studiereizen

Doorheen de opleiding zullen we verschillende studiereizen en bedrijfsbezoeken doen. De kosten variëren afhankelijk van de opleidingsfase en de afstudeerrichting, maar zijn gemiddeld €100 per jaar. Tijdens de tweede opleidingsfase zullen enkele van onze studenten deelnemen aan een internationale projectweek in het buitenland. De kosten hiervan worden geschat op ongeveer €300.

studentendienst

Ben je op zoek naar extra studiebegeleiding tijdens je studieloopbaan? Contacteer onze studentenbegeleiders maryse.wuyts@ucll.be.

Meer info over de mogelijkheden kan je vinden op de pagina over begeleiding.

meer informatie

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder: bellen kan naar +32 (0)16 375 200, e-mailen kan naar onthaal.gasthuisberg@ucll.be