Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Beste student

Hier vind je alle info voor een optimale start bij UC Leuven-Limburg. We wensen je alvast een boeiend academiejaar en kijken ernaar uit om jou te ontmoeten.

Ben je al ingeschreven voor de opleiding Biomedische laboratoriumtechnologie?  Dan vind je  alle belangrijke informatie voor een vlotte start  van het academiejaar op het intranet. Je moet daarvoor wel eerst eenmalig je account activeren.  Dat doe je best vóór je naar de introductiedag komt.

Ben je nog niet ingeschreven?   In het overzichtje onderaan vind je alvast een heleboel informatie over de introductiedag en antwoorden op enkele praktische vragen. Het is van belang om je tijdig in te schrijven. Dan krijg je immers je studentennummer en kan je je aanmelden via het  intranet .

Introductiedag Biomedische laboratoriumtechnologie

Je maakt kennis met de opleidingshoofden, de studentenbegeleider, je studie- en trajectcoach, een aantal docenten, medestuderen en hogerejaarsstudenten.

We ontvangen jou graag op donderdag 14  september 2017 om 9u00 in lokaal B109.  Het einde is voorzien rond 15u00.  's Middags bieden we jullie graag een broodjesmaaltijd aan. De uitnodiging met praktische info vind je hier.

In de voormiddag maak je o.a. kennis met je studie- trajectcoach die je gedurende je hele studieloopbaan zal begeleiden en waar je steeds terecht kan met je vragen en/of (studie)problemen.  Verder krijg je informatie in verband met de praktische en inhoudelijke organisatie van het academiejaar zoals de werking van een aantal diensten (Sociale dienst, cursusdienst, ...).

Er is ook een ICT-introductie voorzien: inloggen op het netwerk van de school, informatie in verband met de werking van het digitale leerplatform Toledo, het consulteren van het uurrooster, … 

Belangrijk: voor het inloggen op het netwerk heb je je studentenkaart en login nummer nodig.  Deze ICT-gegevens vind je op een formulier dat je bij je inschrijving gekregen hebt.  Dat breng je dus zeker mee.

Campusplan

Start academiejaar 2017-2018

Het academiejaar start op maandag 18  september 2017.  Het uurrooster kan je hier raadplegen.

Cursussen en handboeken

Info i.v.m. de verkoop van cursussen en handboeken kan je hier binnenkort terugvinden. 

Opfriscursus wiskunde

We willen nog even wijzen op de mogelijkheid van het volgen van een opfriscursus wiskunde .  Voor studenten uit opleidingen met 3 uur wiskunde per week of minder raden we ten zeerste aan om voor de opfriscursus wiskunde in te schrijven.

Vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen?  Contacteer dan het opleidingshoofd voor de opleiding biomedische laboratoriumtechnologie, Eveline Strackx, eveline.strackx@ucll.be of 011/180300.

Bijkomende kosten aan de opleiding

De kosten voor cursussen en handboeken kan je vinden via bovenvermelde info. Andere kosten worden verrekend via een studentenrekening voor o.a.:

  • Bijkomende kopies uitgedeeld tijdens de les
  • Kosten voor studiereizen gemaakt tijden het academiejaar
  • Opleidingsgebonden kosten

Meer concrete info krijg je in de loop van het academiejaar.

Als je toch nog vragen hebt waarvan je het antwoord niet kan vinden op intranet:
Stuur een mail naar mt.limburg@ucll.be of telefoneer naar 011/180200.